середа, 22 грудня 2010 07:00

Наші біатлоністи стали другими в естафеті

Автор: фото: REUTERS/Srdjan Zivulovic
  Сергій Седнєв запрошений на  Різдвяну гонку, яка відбудеться у німецькому Гельзенкірхені 30 грудня
Сергій Седнєв запрошений на Різдвяну гонку, яка відбудеться у німецькому Гельзенкірхені 30 грудня

У словенській Поклюці відбувся етап Кубка світу з біатлону. Українці повертаються з двома медалями.

Удруге в сезоні на п'єдестал зійшов 27-річний Сергій Седнєв. Після "срібла", здобутого в спринтерських перегонах на етапі в австрійському Гохфільцені, тепер Сергій узяв "бронзу" в індивідуальних перегонах. На фініші він виграв менше 7 с у земляка Олега Бережного, котрий посів четверте місце. Заключного дня словенського кубкового етапу Седнєв ледь не приніс Україні перемогу в змішаній естафеті. Завдяки високій швидкості й майже ідеальній влучності лідера українська команда, за яку на трьох перших етапах бігли Олена Підгрушна, Віта Семеренко та Сергій Семенов, посіла друге місце.

Стрільбище в Словенії має особливості, через які важко змагатися навіть визнаним біатлоністам. Вітер змінних напрямків створює проблеми під час стрільби, що часто призводить до падіння лідерів і дає змогу посідати призові місця "темним конячкам".

За підсумками індивідуальних перегонів, жоден зі 101 учасника не уник штрафних хвилин за промахи. Лідери ж узагалі стріляли жахливо. Сведсен, котрий очолює кубковий залік, не розбив три мішені на першому ж вогневому рубежі й у підсумку з чотирма промахами посів лише 16-те місце. Переможець усіх трьох перегонів на попередньому етапі у Гохфільцені — Тар'єй Бо скопіював невдачу досвідченішого земляка один в один, але випередив його за швидкістю й фінішував 12-м. Іще один легендарний норвежець Оле-Ейнар Бйорндален узагалі стріляв катастрофічно: чотири "махи" на другому вогневому рубежі й сім промахів загалом відкинули його аж на 55-ту позицію.

Седнєв цілком міг піти на останнє коло лідером. Не поціливши як слід останню мішень, він "схопив" штрафну хвилину і поїхав на фініш, поступаючись австрійцю Даніелеві Мезотічу, швейцарцю Бенджамінові Веґеру та олімпійському чемпіону, французу Венсанові Жею. Здолавши всі 20 км, Седнєв обійшов Жея і став третім.

За два дні Сергій став восьмим у спринті. Це дозволило йому закріпитися на четвертому місці в загальному заліку Кубка світу. В українця 220 очок. Лідирує з 329 пунктами Бо, другий — Свендсен (306), третій — Бйорндален (265).

Завершувала етап у Поклюці перша в поточному сезоні змішана естафета. Олена Підгрушна і Віта Семеренко на перших двох етапах міцно закріпили команду на другому місці. 22-річний Сергій Семенов через низьку швидкість передав естафету Седнєву п'ятим. Між тим відставання від лідера — команди Франції — скоротилося до 23 с. Седнєв на двох вогневих рубежах використав лише один додатковий патрон і на фініші сперечався за перемогу зі шведом Карлом-Йоганном Берґманом. Українцеві не вистачило дещиці, аби вирвати у скандинава перемогу. Відстав на 0,3 с.

Зараз ви читаєте новину «Наші біатлоністи стали другими в естафеті». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі