вівторок, 01 березня 2011 05:45

На стадіоні в Леверкузені співали "Червону руту"

Харківський "Металіст" програв німецькому "Баєру" і виїзний поєдинок Ліги Європи — 0:2. На український землі "Баєр" переміг — 4:0.

Після розгромної поразки в Харкові лише двоє львівських уболівальників "Металіста" наважилися підтримати команду в Леверкузені.

Погода влаштувала сюрприз — снігопад. Довелося добиратися до Кельна, в котрому зупинилася команда, манівцями.

Місто Кельн, відоме кельнською водою та своїм собором, вразило суцільним ремонтом доріг. У Кельні живе одна з найбільших в Європі мусульманських громад — 10% усього населення. Вона вимагає побудови в місті мечеті, яка за висотою не поступалася б місцевому християнському собору.

Стадіон "Бай Арена" в Леверкузені розташований одразу біля автобану та гарно освітлений. Матч починається о 19.00 за Європою — це незручний час для вболівальників. Тому 30-тисячний стадіон заповнений трохи більше, ніж наполовину.

Ми з'їжджаємо і пересідаємо з авто у спеціальний автобус, котрий везе до арени. У салоні приблизно 69 фанів "Баєра" досить спокійно і навіть по-дружньому реагують на двох фанів "Металіста".

— Буде знову 4:0 або ж 3:0 на користь наших, — робить прогноз Мартін, уболівальник "Баєра" з 25-річним стажем. — У "Металіста" є дорогі й технічні бразильці, а ми сильні організованою командною грою.

Єдине приємне враження від матчу залишили вітчизняні вболівальники, які по ходу поєдинку співали гімн України та "Червону руту".

Зараз ви читаєте новину «На стадіоні в Леверкузені співали "Червону руту"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі