вівторок, 11 жовтня 2016 05:20

На матчі було 999 глядачів

— Футбольний матч у Польщі вважають масовою подією. Для його проведення потрібно отримати дозвіл від керівників воєводства та міста. Перший погодився, а глава Кракова — ні. Причина — вони представляють різні політичні сили, — каже журналіст сайта "Gazeta Krakowska" Томаш Бохенек за день до гри проти Косова.

Україна не визнала незалежності косоварів. Відповідно ми не могли прийняти ­команду Косова на своїй території.

Матч вирішили зіграти в польському Кракові на 15-тисячному стадіоні "Краковія" імені Юзефа Пілсудського. Приймаюча сторона висунула вимогу — 999 глядачів.

— Також були побоювання через можливі зіткнення фанатів. Але мова йде не тільки про українців і поляків. Сутички могли трапитися між нашими вболівальниками й косоварами, — продовжує Бохенек.

У день матчу поблизу річки Вісли на стовбурах дерев розтягнули великий банер із написами "Польський Львів" і "Косово — є Сербія" (раніше Косово належало до території цієї країни. Серби досі не визнали незалежності Косова та планують звертатися до міжнародного спортивного суду, аби зняв косоварів із турніру. — ГПУ).

Його було добре видно з протилежного берега річки та з Вавеля. Після обіду банер зняли.

— Ми весь день гуляли Краковом з українськими прапорами. Ніяких неприємностей не виникло, — розповідають п'ять уболівальників збірної України з Тернополя. — Про квитки подбали ще в Україні. Заплатили по 150 гривень. Сьогодні зустрічали багатьох українців, які спеціально приїхали на гру з Чехії та Німеччини. Думали, зможуть потрапити на стадіон. А квитків у касу так і не завезли.

Хлопці прогнозують перемогу України з рахунком 5:0.

Наша команда перша приїжджає на стадіон. Кілька десятків уболівальників аплодують, коли бачать автобус зі збірною.

Футболісти "гостей" з Косова першими співають гімн. Усі гравці кладуть одну руку на плече сусідові, другу — на серце.

Уболівальники збірної України співають практично весь матч. Скандують "Бандера, Шухевич — герої України", "Руська ку*ва" і "Путін — ху*ло". Польські журналісти перепитують, як перекладається кричалка про президента Росії. Радіють, коли українські футболісти забивають голи у ворота Косова.

Зараз ви читаєте новину «На матчі було 999 глядачів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі