середа, 11 травня 2011 04:15

Міщенко виграла етап "Діамантової ліги"

Автор: фото з сайта www.sport.glavred.info
  У катарській Досі Ганна Міщенко показала найкращий результат у кар’єрі
У катарській Досі Ганна Міщенко показала найкращий результат у кар’єрі

27-річна Ганна Міщенко виграла перший етап "Діамантової ліги" у катарській Досі.

"Зайцем" — людині замовляють час, за який вона має пробігти частину дистанції, а потім зійти, — забігу на 1500 м стала ще одна українка Тамара Твердоступ. Ганна не поспішала лідирувати і трималася всередині групи. Уперед вона вийшла за 300 м до фінішу і по ходу дистанції лише нарощувала перевагу над суперницями. Міщенко перемогла з найкращим результатом сезону в світі (4,03,00 хв.). Срібна призерка, Ірене Джелагат із Кенії, відстала на 1,89 с.

Зимовий сезон Міщенко пропускала. На кількох міжнародних стартах виступила як "заєць". На чемпіонаті України змагалася на дистанції 3000 м. Але готуватися до коронних 1500 м вирішила на літо. На цій дистанції бігла у фіналі Олімпійських ігор-2008. На минулорічному командному чемпіонаті Європи перемогла з рекордом змагань. А результат у Досі став найкращим у її кар'єрі. Доти мала 4,03,14 хв. Цього досягла наприкінці серпня 2010 року на турнірі в Рієті.

Іще одним призером першого етапу "Діамантової ліги" став Максим Мазурик. У секторі для стрибків із жердиною він показав результат 5,7 м і пропустив уперед німця Мальте Мора. Переможець побив рекорд змагань українця Сергія Бубки (5,8), що його той установив 1998 року. Результат Мора — 5,81.

Зараз ви читаєте новину «Міщенко виграла етап "Діамантової ліги"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі