вівторок, 05 лютого 2008 15:08

Михайличенко обмежений у тактичному виборі

Сьогодні футбольна збірна України проведе перший матч під керівництвом нового головного тренера Олексія Михайличенка. У столиці Кіпру Нікосії українці проведуть товариський матч проти місцевої національної команди. Початок зустрічі о 18.00 за київським часом. Трансляція на Першому Національному розпочнеться о 19.15.

Як вам рівень спаринг-партнера української збірної? — запитую у заслуженого тренера України Сергія Морозова, 57 років.

— Цілком нормальний. Це наприкінці 1990-х Кіпр був відверто слабкою командою — на рівні нинішніх Фарер чи Сан-Марино. Нині острів"яни підтяглися. Позаторік навіть зіграли внічию зі збірною Німеччини у відбірковому матчі Євро-2008.

Чи важлива перемога для українців?

— Скажу так: невиграш у Нікосії — привід для обурення уболівальників, вороже налаштованих проти Михайличенка особисто і його збірної зокрема. Та я думаю, що в нинішніх умовах, коли "збірники" позбавлені офіційної ігрової практики, гарантувати перемогу ніхто не візьметься. Блохін у лютому теж виграв тільки одного разу — три роки тому в Албанії. Але в товариських матчах у нього були нічиї — з Лівією, торік з Ізраїлем.

На які кадрові експерименти може піти український тренер?

— За відсутності Чигринського можна спробувати Михалика як центрального захисника — так як він діє у клубі. І враховуючи непевні позиції двох англійських легіонерів — Шевченка та Вороніна — в їхніх клубах, спробувати якусь нову пару форвардів. Або, скажімо, зіграти з п"ятьма півзахисниками і Гладким на вістрі атаки. Напевне, по тайму стоятимуть воротарі — Шовковський і Пятов. Думаю, Допілці тренер також дасть шанс.

Яку тактику оберуть на матч гості?

— Важке запитання. Тактику часто обирають, виходячи з нинішніх функціональних можливостей команди. Оскільки взимку українські "збірники" на пік кондицій не вийшли, навряд чи гості можуть грати у пресинг або першим номером. Найімовірніше — виважений контроль м"яча, відпрацювання якихось клубних зв"язків. Більш показовим для збірної стане наступний товариський матч — 26 березня проти збірної Сербії.

Зараз ви читаєте новину «Михайличенко обмежений у тактичному виборі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі