четвер, 11 листопада 2010 04:31

"Ми нікого не боїмося і поїдемо в Данію перемагати"

Автор: фото з сайта www.uefa.com
  Тарас Степаненко — капітан молодіжної збірної України
Тарас Степаненко — капітан молодіжної збірної України

У вівторок відбулося жеребкування фінальної частини молодіжного чемпіонату Європи з футболу. Збірна України потрапила в групу В із командами Чехії, Англії та Іспанії. У квартеті А зіграють данці, швейцарці, білоруси та ісландці. Фаворитом чемпіонату називають збірну Іспанії.

— О 16.30 (час проведення жеребкування. — "ГПУ") в "Шахтаря" було заплановане тренування. Ми тільки встигли подивитися початок жеребкування, якраз представляли учасників турніру. Після тренування швиденько зайшли в інтернет, — каже "ГПУ" 21-річний Тарас Степаненко, капітан молодіжної збірної України та півзахисник гірників. — Нам випали найважчі суперники з можливих. Нічого страшного в цьому не бачу. Ми будемо боротися. Тим приємніше буде їх перемогти і вийти з групи. Мені важко сказати щось про гру цих команд, я не слідкував за їхніми виступами у відборі. Назви "Іспанія", "Англія", "Чехія" звучать грізно, але у футбол грають не імена.

Ми нікого не боїмося і поїдемо в Данію перемагати. У нас зараз сильна команда. Збірники регулярно грають за свої клуби в чемпіонаті, багато гравців мають досвід виступів у єврокубках. Рівень прем'єр-ліги з кожним роком стає вищим. Головне, щоб ніхто з футболістів не травмувався.

Поразка "Динамо" нам на руку, але я ніколи не радію чужій біді
Першим суперником на Євро-2011 буде Чехія. Потім Англія та Іспанія.

— Тим краще, не будемо відкладати справу в довгий ящик. Постараємося одразу набрати максимальну кількість очок. Щодо групи А, то тільки з першого погляду здається, що там грають "не футбольні" збірні. Однозначно, легкої прогулянки в нікого не буде.


Наставник національної збірної України Юрій Калитвинцев викликав вас на товариський матч проти Швейцарії. Чого очікуєте від другої поїздки в першу команду?

— У матчі з Норвегією (українці виграли 1:0. — "ГПУ") зіграти не вдалося. Перший виклик був швидше для "галочки". На цей раз хочеться вийти на поле, а не просто так їхати з командою. Як дізнався, що я у списку? Коли приїхав на тренування "Шахтаря", Андрій П'ятов привітав мене. Я йому подякував, а потім поцікавився з чим він мене вітає. Виявилося з викликом у національну збірну.


Новина стала для вас несподіваною?

— У збірної є тренерський штаб, який вирішує кого викликати. Останнім часом у мене була постійна ігрова практика в "Шахтарі". У чемпіонаті я регулярно виходив на поле. Шкода, що не вдалося зіграти в Лізі чемпіонів. Думаю, у збірній звернули на це увагу. Узагалі, коли хтось з українських футболістів починає грати за "Шахтар", то це одразу помічають. Не скажу, що я очікував на виклик, але в душі сподівався його отримати.


Матч проти Швейцарії пройде в один день із товариським поєдинком "молодіжки" проти чехів, суперників по Євро-2011.

— У Чехію поїдуть мої партнери по "Шахтареві" Віталій Віценець і Сергій Кривцов. Потім розкажуть мені про свої враження від чехів.


У прем'єр-лізі "Шахтар" відірвався від "Динамо" на вісім очок. Що це дає команді?

— Чим більше очок відриву, тим упевненіше ми будемо себе почувати. Але не варто розслаблятися. Зараз прохідних матчів немає.


Як сприйняли поразку "Динамо" від "Оболоні"?

— Я ніколи не радію чужій біді. Зрозуміло, що кияни — наші конкуренти, і це нам тільки на руку. Не применшую досягнень "Оболоні". Вони молодці, що виграли. Я трохи аналізував графік "пивоварів". Свій матч ми програли їм після матчів збірних. Коли віддаєш багато емоцій і сил, то не завжди встигаєш відновитися і перебудуватися. Так само "Динамо". Перед тим у них була важка гра з голландським АЗ.

 



Чемпіонат Європи серед Молодіжних команд. Фінальний турнір

11–25 червня (Данія)

Група А

1. Данія

2. Швейцарія

3. Білорусь

4. Ісландія

Група B

1. Чехія

2. Україна

3. Іспанія
4. Англія


Календар матчів за участі молодіжної збірної України

12 червня 2011-го

Чехія—Україна

15 червня 2011-го

Україна—Англія

19 червня 2011-го

Україна—Іспанія

22 червня 2011-го — півфінали

25 червня 2011-го — фінал

Матч за третє місце (за необхідності визначення володаря путівки на Олімпіаду)

Зараз ви читаєте новину «"Ми нікого не боїмося і поїдемо в Данію перемагати"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі