четвер, 23 грудня 2010 02:00

"Ми не змогли упоратися з емоціями"

Автор: фото з сайта www.voskrhimik.ru
  Максим Квітченко — капітан молодіжної команди російського клубу ”Хімік” із Воскресенська
Максим Квітченко — капітан молодіжної команди російського клубу ”Хімік” із Воскресенська

Національна збірна України з хокею стала другою на домашньому Єврочеленджі. Турнір відбувся 16–18 грудня у Броварах Київської області. Матчі грали в "Терміналі", домашній арені київського "Сокола". Наші перемогли Румунію (8:0) і Польщу (3:2). У вирішальному поєдинку програли Казахстану — 4:7. Обидві збірні здобули однакову кількість очок, але очну зустріч виграли казахи і посіли перше місце.

20-річний Максим Квітченко, нападник воскресенського "Хіміка", єдиний представник російської Молодіжної хокейної ліги у збірній.

— Повинні були зайняти перше місце. — каже Квітченко. — Емоції завадили зіграти у свою гру. У нас було багато вилучень через бійки, і суперник скористався чисельною більшістю. Другий період зламав нам матч. Дейв (Льюїс, канадський головний тренер збірної України. — "ГПУ") сказав грати без емоцій. Але не вийшло.

Як будете боротися з емоціями на домашньому чемпіонаті світу у квітні?

— Там буде зовсім інший рівень і більша відповідальність. Усі "збірники" розуміють, яке значення має цей турнір. Думаю, ми триматимемо емоції в собі. Ми ж професіонали.

Яке завдання тренерський штаб збірної поставив перед стартом домашнього турніру?

— Перемогти. Завдання ставляться завжди максимальні. Не було такого, щоб нам сказали стати другими. На жаль, не пощастило.

У першому матчі Єврочеленджу збірна України перемогла Румунію — 8:0.

— Ми добре налаштувалися на матч, продемонстрували командну гру. Всі чудово виконували свої функції. Це і стало передумовою такого розгромного рахунку. Вважаю, я тоді попрацював чудово. (Квітченко віддав дві результативні передачі. — "ГПУ").

Наступного дня українці обіграли збірну Польщі — 3:2. Вам вдалося взяти реванш за поразку на недавньому турнірі в польському Саноку.

— Враження від матчу залишилися хороші. Погано, що мені не вдалося ніяк себе проявити. Я не набрав жодного очка за матч. Але головне, що ми перемогли. Наша команда билася.

Ви — наймолодший гравець збірної.

— Так. Такий статус накладає додаткову відповідальність. Присутні невеликі хвилювання та переживання. Уся команда мене підтримує, старші товариші кажуть: "Макс, давай!". Коли трапляються помилки, вони вказують на них.

У светрі збірної України ви проводите вже другий турнір. Дебютували під керівництвом Дейва Льюїса в Польщі. Які враження склалися від роботи з канадським наставником?

— У нас чудовий тренер. Знайомство з ним пройшло добре. Льюїс хоче, щоб ми грали в сучасний хокей. Він без зайвих слів, чітко і доступно ставить перед нами завдання, а ми стараємося їх виконати. Якщо зробили щось неправильно, він підходить і підказує. Немає такого, щоб він казав, мовляв, ти такий-сякий. Усе нормально. Помилився, думай, аналізуй, працюй. Атмосфера у збірній хороша. Коли дізнався, що канадець очолив збірну, то думав, що все буде жахливо. Виявилося все зовсім навпаки. Я задоволений.

Зараз ви читаєте новину «"Ми не змогли упоратися з емоціями"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі