четвер, 28 жовтня 2010 04:49

"Металісту" слід зміцнити гру в опорній зоні

У груповому турнірі Ліги Європи зіграні три тури. У змаганнях беруть участь три українські команди — київське "Динамо", харківський "Металіст" та львівські "Карпати". Їх виступ після половини турнірної дистанції оцінює колишній форвард київського "Динамо" Олег Саленко, 41 рік.


"Динамо"

Киянам дісталася досить легка група. Передбачалося, що команда матиме перевагу у класі, але цього не помітно. По ходу турніру змінився тренер. Ніякої злагодженості в командних діях немає. Кияни грають через "не можу". Не вистачає фізичної готовності, немає різких флангових атак, контролю м'яча. Багато помилок при передачах. Добре, що почали використовувати стандартні ситуації. Із групи повинні вийти.


"Металіст"

Харків'яни не відступають від футболу, в який грають в українському чемпіонаті — швидко передавати м'яч, постійно рухатися в атаці. Але і проблеми ті ж самі — оборона команди помиляється позиційно. Якщо "Дебрецен" це пробачає, то суперники класу ПСВ — ні. "Металісту" слід зміцнити гру в опорній зоні, щоб досягти успіхів на євроарені. Шанси на вихід із групи — 50 на 50.


"Карпати"

Перші матчі провели на емоційному підйомі. Потім він ущух, команда потрапила у функціональну яму. На рівні єврокубків футболістам треба швидше приймати рішення в ігрових ситуаціях. У львів'ян із цим проблеми. Шансів на вихід із групи немає, але думаю, в останньому домашньому матчі з ПСЖ точно наберуть очки.


Ліга Європи


Група "E"

"Динамо" (Київ, Україна), АЗ (Алкмаар, Нідерланди), "Шериф" (Тирасполь, Молдова), БАТЕ (Борисов, Білорусь)


Група "I"

"Металіст" (Харків, Україна), ПСВ (Ейндховен, Нідерланди), "Сампдорія" (Генуя), "Дебрецен" (Угорщина)


Група "J"

"Карпати" (Львів, Україна), "Севілья" (Іспанія), ПСЖ (Париж, Франція), "Борусія" (Дортмунд, Німеччина)


Зараз ви читаєте новину «"Металісту" слід зміцнити гру в опорній зоні». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі