пʼятниця, 02 серпня 2013 00:30

"Металіст" переміг у Греції за 32-градусної спеки

Автор: фото з сайта www.metalist.ua
  Капітан "Металіста" Хосе Соса, №11, проти футболіста ПАОКа Стеліоса Кіціу
Капітан "Металіста" Хосе Соса, №11, проти футболіста ПАОКа Стеліоса Кіціу

Харківський "Металіст" вдало дебютував у Лізі чемпіонів, переміг — 2:0. Перший матч третього кваліфікаційного раунду підопічні Мирона Маркевича проводили у грецькому місті Салоніки. Суперник — місцевий ПАОК. На поєдинок не могли прийти їхні вболівальники, бо домашню арену ПАОКа дискваліфікували через безлад на трибунах у минулому єврокубковому сезоні.

— Словами не передати, як я шкодую, що не можу піти на стадіон, — Джордж, якому років 25, згортає спортивну газету. Читав матеріал про передматчеву прес-конференцію Маркевича. — Подивлюся гру в кафе біля "Тумби" (клубний стадіон ПАОКа. — "ГПУ"). Потім піду до арени. Гравцям "Металіста" пощастило, що нас не буде на трибунах.

Майже всі спортивні газети Греції анонсували матч на першій сторінці. Одна присвятила грі сім сторінок. У прогнозах на стартовий склад два видання ставили в основу травмованого Клейтона Шав'єра.

За 2 год. до гри в'їзд для автобусів із командами обгороджують чорно-білою стрічкою. Через кожні 2 м стоять поліцейські. Чоловіки у футболках ПАОКа чатують на своїх футболістів. Зустрічають їх вигуками й оплесками.

У клубному фан-шопі продають матчеві шарфики по 15,90 євро.

У кафе та барах біля стадіону всі місця зайняті. Вболівальники п'ють пиво та фрапе — холодну каву з льодом. Матч починається за температури +32°С.

Стюарди розвішують на трибунах три величезні банери з емблемою ПАОКа — двоголовим орлом. На одному напис "Одне місто — одна команда" — натяк на те, що з трьох клубів Салонік суперник харків'ян — найкращий.

Президент "Металіста" Сергій Курченко дивиться матч із віп-ложі у клубному шалику. Ще 200 вболівальників із Харкова сидять на центральній трибуні. Їх охороняють більш як десяток поліцейських у бронежилетах та зі щитами. Більшість фанатів одягнені у футболки "Металіста", махають українськими прапорами. "Ультраси" стоять.

З-за стадіону чути вигуки: "ПАОК!" Із десяток чоловіків дивляться матч із даху будинку.

За 10 хв. до закінчення зустрічі, коли стає зрозуміло, що гості перемогу не втратять, уболівальники "Металіста" співають "Червону руту".

Найкращі гравці "Металіста" у матчі з ПАОКом

1. Хосе Соса, півзахисник

Капітан гостей "штовхав" командну гру. Формально Соса грав на фланзі, але "зв'язував" усі комбінації "Металіста". Брав гру на себе, вчасно віддавав загострювальні передачі, вирішував стандартні ситуації.

2. Марко Девич, нападаючий

Не можна сказати, що ця гра йому особливо вдалася — так, як травневі проти "Дніпра" і "Динамо". Багато рухався, але спочатку втілити епізод один в один не міг. Пенальті також пробив непереконливо. Зате в другому таймі усе робив у такт командним діям, забив красивий гол, засвідчивши правильність рішення пробити по воротах, а не віддати передачу.

3. Владімір Дишленкович, голкіпер

Не пропустив, хоча почасти в цьому "винні" футболісти суперника. Зате в другому таймі парирував удар упритул.

Найгірші гравці

1. Марсіо Азеведо та Крістіан Вільягра, захисники

У першому таймі слабко грала вся команда, проте помилки крайніх оборонців були особливо помітні. ПАОК неодноразово міг забити після флангових атак.

2. Джонатан Кристальдо, нападаючий

Міг зробити рахунок 3:0 і вирішити всі питання щодо виходу до наступного раунду. Але не влучив у порожні ворота.

Роман ШАХРАЙ

Футбол. Ліга чемпіонів

Третій кваліфікаційний раунд.

Перший матч

ПАОК, Салоніки, Греція — "Металіст", Харків, Україна — 0:2 (0:1)

30 липня. Салоніки. Стадіон "Тумба". 200 глядачів. 32°С

Суддя: Пол ван Букел, Нідерланди

ПАОК: Хакобо — Кіціу, Вітор, Кацураніс, Ліно — Ціоліс, Лазер, Георгіадіс (Вукич, 67), Лукас (Олісе, 55) — Атанасіадіс (Нецид, 77), Салпінгідіс-к. Тренер: Хуб Стевенс, Нідерланди

"Металіст": Дишленкович — Вільягра, Папа Гує, Моледо, Азеведо — Торрес, Едмар — Соса-к (Красноперов, 90+1), Соуза (Бланко, 62), Марлос — Девич (Крістальдо, 77). Тренер: Мирон Маркевич

Голи: Девич, 43, з пенальті, 72

Попередження: Салпінгідіс, 27, Соуза, 32, Папа Гує, 32, Атанасіадіс, 74, Вітор, 76

Повторний матч: Харків, 7 серпня, середа

Зараз ви читаєте новину «"Металіст" переміг у Греції за 32-градусної спеки». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі