пʼятниця, 02 грудня 2011 05:30

Мердов програв титульний бій

Автор: фото з сайта www.boxnews.com.ua
  Станіслав Мердов (ліворуч) готується до поєдинку проти Кріса Джона
Станіслав Мердов (ліворуч) готується до поєдинку проти Кріса Джона

30 листопада в австралійському Клермоні українець 35-річний Станіслав Мердов — 32 перемоги, 24 нокаути, вісім поразок, нуль нічиїх — не зміг стати суперчемпіоном світу за версією Всесвітньої боксерської асоціації WBA у вазі до 57,15 кг. Донеччанин поступився чинному володарю титулу, 32-річному Крісу Джону — 46 перемог, 22 нокаути, нуль поразок, дві нічиї. Усі судді віддали перемогу індонезійцеві — 116:111 двічі та 115:112.

Українець, маючи величезну перевагу в габаритах, 11 см у зрості та 9 см у розмаху рук,  на початку бою намагається тримати суперника на дистанції завдяки своєму джебу. Але індонезієць швидший. Він часто розриває дистанцію, різко зближується і проводить свої комбінації. У середині другого раунду Джон відправляє Станіслава Мердова в нокдаун точним правим у скроню. Після ще кількох акцентованих ударів українця рятує гонг. У наступних двох раундах повільний Станіслав не встигає реагувати на удари Джона, але мужньо все витримує.

У п'ятому раунді український спортсмен починає діяти розкутіше і дещо вирівнює поєдинок. Із шостого раунду український претендент нав'язує чемпіону зустрічний бій на середній дистанції. У розмінах Станіслав Мердов досягає перших успіхів. У Джона тече кров від розсічення правої брови. Далі бій проходить зі взаємними шансами на успіх. У фінальному, 12-му раунді донеччанин похитує суперника двома аперкотами, проводить ще кілька потужних ударів, але закривавлений і вимотаний Джон зміг вистояти.

Станіслав Мердов, шанси якого оцінювали як мізерні, продемонстрував справжній характер і зумів дати гідний бій одному з найкращих бійців своєї категорії.

Зараз ви читаєте новину «Мердов програв титульний бій». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі