вівторок, 30 липня 2013 07:30

Мелащенко почав грати за сільську команду

Якщо Романові Безусу не вдасться заграти в "Динамо" — нічого дивного в цьому не буде. До нього було достатньо вітчизняних футболістів, які переїхали до Києва, але кар'єру у складі столичного гранда зробити не зуміли.

1. Володимир Єзерський

У 21 рік Володимир відіграв 33 матчі у складі львівських "Карпат". 1999-го дістав запрошення до  київського "Динамо", що дійшло до півфіналу Ліги чемпіонів. Однак заграти в "Динамо" Єзерський не зумів. Цього літа 36-річний гравець перейшов до ужгородської "Говерли".

2. Олександр Мелащенко

Узимку 2001-го перейшов до "Динамо". У дебютному сезоні забивав "Шахтареві" в чемпіонаті, німецькій "Боруссії" та португальській "Боавішті" в Лізі чемпіонів. Автор "чемпіонського" гола в матчі з "Дніпром". Загалом за сезон відзначився 24 рази. Узимку 2002-го мав операцію на апендициті. Доки відновлювався — помер Лобановський. Під керівництвом Олексія Михайличенка так і не заграв — утратив швидкість. Потім у кар'єрі Олександра були "Дніпро", "Кривбас", запорізький "Металург". Із Запоріжжя пішов грати за "Нове життя" — команду з села Андріївка Миргородського району Полтавщини.

3. Руслан Ротань

Уродженець Полтави грати почав у "Дніпрі". Місце в основі дніпропетровського клубу здобув 2002 року. Улюбленець тренера Євгена Кучеревського і місцевих фанатів. Навесні 2005-го несподівано для них перейшов до київського "Динамо". Перший сезон відіграв чудово. Двічі забивав вирішальні м'ячі в матчах за збірну — з Казахстаном і Грузією. Став чвертьфіналістом Кубка світу-2006. Після Мундіаля у грі настав спад. Ситуацію погіршили травми. Ротань утратив місце в основі. Наприкінці 2007-го повернувся до "Дніпра". Став капітаном команди, учасником основного складу збірної.

4.Сергій Кравченко

Уродженець Донецька свого часу грав багато де, зокрема у чемпіонаті Азербайджану. 2005-го повернувся до України і впродовж трьох сезонів був лідером полтавської "Ворскли". Зарекомендував себе як майстер виконання штрафних. Дістав запрошення до Києва наприкінці 2008-го. Програв конкуренцію за місце у стартовому складі Олександрові Алієву. Восени 2009-го Кравченка запросили до "Дніпра". Там виступає дотепер у статусі першого запасного.

5. Станіслав Богуш

Улітку 2008-го голкіпер із Запоріжжя перебрався до Києва. Відразу витіснив з основи Олександра Шовковського. Автор воротарського рекорду в чемпіонаті України — 783 хв. без пропущених голів. Дістав запрошення до збірної, став дублером Андрія П'ятова. У сезоні 2009/10 почав часто помилятися. Особливо прикрими промахи Богуша були в матчах проти італійського "Інтера". Не грає майже чотири роки. Контракт із "Динамо" закінчився. Шукає нову команду.

Зараз ви читаєте новину «Мелащенко почав грати за сільську команду». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі