вівторок, 17 липня 2007 17:44

Маскаєв має чотири машини

Автор: фото: reuters/Steve Marcus
  Чемпіон світу у суперважкій вазі за версією WBC Олег Маскаєв зараз не вболіває ні за кого. У молодості йому подобалися Мохаммед Алі та Майк Тайсон
Чемпіон світу у суперважкій вазі за версією WBC Олег Маскаєв зараз не вболіває ні за кого. У молодості йому подобалися Мохаммед Алі та Майк Тайсон

Позаминулого тижня чемпіон світу з боксу в суперважкій вазі за версією WBC Олег Маскаєв, 38 років, відвідав Київ. Разом із дружиною Світланою та своїм тренером Віктором Валле він пробув у столиці України чотири доби. Кореспондент "ГПУ" зустрівся з Маскаєвим на Олімпійському стадіоні Києва.

Які справи маєте в Україні?

— Приїхав на християнський фестиваль у ролі почесного гостя.

Спроб зустрітися в Києві з Віталієм Кличком не здійснювали?

— Навіщо? Усім і так відомо, що двомісячні переговори моєї команди і команди Кличка щодо проведення бою між нами завершилися безрезультатно. Коли українцеві залишалося тільки підписати контракт, він цього не зробив.

Кличко натомість звинувачує вас та ще одного претендента — Самуеля Пітера — в небажанні підписувати контракт і у великій сумі відступних.

— Про суму відступних хай говорить Пітер, він її озвучував. Скажу від себе: Кличко-старший хотів відзначити повернення на ринг чемпіонським боєм. Ніхто його не підштовхував зустрічатися зі мною. Те, що Кличко в останній момент дав задній хід, — його проблеми. Мабуть, не зміг надати фінансових гарантій.

Півроку тому в інтерв"ю "ГПУ" ви розповідали про перемогу над Кличком нокаутом на першості Збройних сил СРСР. Українець назвав ваші слова маячнею та піаром. Кличко стверджує, що ніколи за кар"єру не був у нокдауні та нокауті. А тоді ушкодив руку і не міг продовжити бій.

— (Іронічно). Віталій каже, що травмував праву руку. Яким чином, якщо він не завдав мені жодного удару? Факти такі: поєдинок закінчився в першому раунді, бо тренер Кличка викинув на ринг білий рушник. Це сталося після падіння українця. Чесно кажучи, не пам"ятаю, що спровокувало його — мій удар чи суперник послизнувся.

Риболовлею займаюся на яхті

Що скажете про бій Володимир Кличко — Леймон Брюстер?

— Українець продемонстрував видовищний бокс: добре працював передньою рукою, тримав дистанцію. Я не уболівав ні за кого. Симпатії були тільки в молодості — Алі, Тайсон.

Коли відбудеться поєдинок Маскаєв — Пітер?

— У кінці вересня — на початку жовтня. Права на цей бій викупив Дон Кінг, тому зустріч відбудеться у США. Імовірно, на арені "Медісон Сквер ґарден" у Нью-Йорку або в Атлантик-Сіті.

Якось ви назвали Кінга імперіалістичною машиною із заробляння грошей. Не змінили свою думку?

— Анітрохи. Боксер для Кінга нічого не значить. Так було тридцять років тому, так є і зараз. Кінга цікавить тільки фінансовий бік справи. Але свого впливу у світі боксу він не втратив.

Чому права на бій з Пітером не викупив ваш промоутер Денніс Раппопорт?

— Є багато підводних течій. Професійний бокс має чимало бруду.

Ви уже почали підготовку до бою?

— Тренуюся щоденно. Ви ж бачите: навіть до Києва приїхав разом зі своїм тренером.

Правда, що ви захоплюєтеся риболовлею?

— Це моя пристрасть. Неподалік мого будинку в американському Сакраменто є чудове озеро. Там і займаюся риболовлею — на яхті. Хотів і тренера залучити — не вийшло.

У вас є дружина і чотири доньки. А машин скільки?

— Чотири. "Джипи" та "лексуси".

1969, 2 березня — Олег Маскаєв народився в Джамбулі (Казахстан)
1991 — переміг Віталія Кличка технічним нокаутом у першому раунді
1993 — дебютував на професійному рингу
1994 — виїхав із Росії до США
2006 — нокаутував у 12-му раунді американця Хасіма Рахмана, став чемпіоном світу за версією WBC

Зараз ви читаєте новину «Маскаєв має чотири машини». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі