четвер, 30 вересня 2010 03:04

"Майнц" виграв усі матчі чемпіонату Німеччини

Автор: фото: Reuters/MICHAEL DALDER
  Наставник ”Майнца” Томас Тухель (праворуч) вітає свого колегу з ”Баварії” Луї ван Ґаля
Наставник ”Майнца” Томас Тухель (праворуч) вітає свого колегу з ”Баварії” Луї ван Ґаля

У чемпіонаті Німеччини зіграли шість матчів. Несподіваним лідером став "Майнц" — клуб, який представляє однойменне місто зі 192-тисячним населенням. У попередніх п"яти поєдинках "Майнц" дивував: наприклад, зумів на виїзді обіграти чемпіона-2009 "Вольсбурґ", поступаючись по ходу зустрічі — 0:3. А минулої суботи підопічні Томаса Тухеля сенсаційно обіграли у Мюнхені місцеву "Баварію" — 2:1.

37-річний Томас Тухель — один з найцікавіших німецьких фахівців нового покоління. Три роки тому він працював з молодіжною командою "Майнца", а минулого сезону вивів "основу" — дебютанта німецької вищої ліги — на дев"яте підсумкове місце.

Тухель — активний прихильник ротації складу. Навіть після переможного матчу він може випустити на наступний п"ятьох нових футболістів. У "Майнца" добре організована оборона, команда блискавично виходить у контратаки. Зазвичай Томас діє з одним форвардом, за моделлю 1-4-2-3-1, але не боїться експериментувати: у другому таймі проти" Баварії" гості перейшли на схему з трьома нападаючими — 1-4-3-3.

Серед гравців варто відзначити 20-річного Льюїса Хотлбі. Атакуючий півзахисник, чий батько — англієць, належить "Шальке". Прекрасно працює лівою ногою, чудово бачить поле. Виокремлюється і форвард Андреа Шюррле, 19 років.

Головний тренер "Баварії" Луї ван ґаль каже, що "Майнц" цілком може стати чемпіоном. Проте Тухель поки що націлюється на повторення результату минулого сезону — фінішувати не нижче дев"ятого місця.

Зараз ви читаєте новину «"Майнц" виграв усі матчі чемпіонату Німеччини». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі