четвер, 12 лютого 2009 18:33

Львів"янин Андрій Котельник планує битися з колишнім одеситом

  Андрій Котельник наступного тижня повернеться з Німеччини до України
Андрій Котельник наступного тижня повернеться з Німеччини до України

7 лютого в німецькому Ростоку львів"янин Андрій Котельник, 31 рік, провів успішний захист свого титулу чемпіона світу за версією WBA у вазі до 63,5 кг. Українець переміг за очками аргентинця Маркоса Майдану. Кореспондент "ГПУ" додзвонився в Німеччину, де нині перебуває боксер, і розпитав про всі нюанси поєдинку.

Андрію, це був найважчий бій на профі-рингу для вас?

— Один із найважчих. Найважчий у мене попереду.

Вийшов бій не зовсім таким, як хотілося. Я не сподівався, що Майдана буде агресивний до кінця поєдинку. Ми планували спочатку його вимотати, а потім уже розбиратися. Але суперник виявився живучим, до останнього раунду махав руками. Іти в розмін із таким нокаутером занадто небезпечно.

Ніхто не ставить під сумнів, що ви завдали більше точних ударів.

— Це однозначно. Майдана багато ударів завдавав, але більшість із них були по захисту, по блоках. А мій кожен другий удар доходив до цілі. Був набагато точнішим за нього. Вважаю, судді справедливо віддали мені перемогу. Головне, що я перший, хто виграв у Майдани. Довів, що є справжнім чемпіоном і не боюся нокаутерів.

Як прокоментуєте дев"ятий раунд, коли збоку здавалося, що Майдана може завершити бій достроково?

— Дехто каже, що я "плив" і можу впасти. Насправді він мене просто заштовхував. У дев"ятому раунді арбітр мав попереджати Майдану. Бив по потилиці, спині, штовхався, ліктями бив. Робив усе дозволене і недозволене, щоб закінчити бій достроково. Але такі варіанти не проходять, я не дав себе добити і знайшов сили витримати його напір і перемогти.

Чи була після бою мова про матч-реванш із Майданою?

— Про який реванш можна зараз говорити? Щоб виграти в чемпіона, треба бути на три голови сильнішим. Але він нічого не зробив для того, щоб виграти. Тому не бачу причин давати йому зараз матч-реванш.

Ваш промоутер Клаус-Пітер Коль сказав, що тепер хоче організувати вам бій у США. Проти уродженця Одеси, а нині громадянина США Дмитра Саліти?

— Швидше за все, так і буде.

Коли він може відбутися?

— На це запитання зможу точно відповісти в кінці лютого. Думаю, поєдинок пройде в червні-липні.

Коли повернетеся в Україну?

— Планую бути наступного тижня.

Зараз ви читаєте новину «Львів"янин Андрій Котельник планує битися з колишнім одеситом». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі