четвер, 03 грудня 2020 00:26

Льову треба закінчувати з тренерською роботою

Збірна Німеччини програла Іспанії — 0:6. Очевидно, тренер німців Йоахім Льов уже все сказав у футболі. Він прийшов як новатор, який не досягав особливих вершин у клубній роботі. Його рішення випереджали час і були новим словом у футболі. Після виграшу Кубка світу-2014 Льова кликали великі клуби, але він вирішив залишитися. Тоді фахівець утратив момент.

Тепер ніхто не знає, чи було правильне це рішення. Бо якби Йоахім провалився в клубі, йому вже не вдалося б знайти таку престижну роботу, як збірна Німеччини. Специфіка посади клубного тренера й наставника збірної зовсім різні. У клубі треба працювати менеджером-організатором, уміти гасити щоденні конфлікти. У збірній слід бути мотиватором-психологом.

Можливо, Льов утратив зв'язок із новим поколінням. Таке інколи трапляється, коли тренер довго працює на одному місці й перестає помічати, що методи, які були дієві 10–20 років тому, перестають функціонувати й молодь його не слухає.

4 грудня керівники німецького футболу вирішать: залишати тренера на посаді чи ні. Якщо трапиться відставка, Льову треба закінчувати з цією ­професією. Не варто гарячкувати й доводити всім, що ти ще здатний працювати. Приклад бразильця Луїса Феліпе Сколарі красномовний: після успіхів зі збірними Бразилії та Португалії він провалився у "Челсі". А зараз скотився до другого дивізіону Бразилії й там намагається щось витиснути із "Крузейро".

Зараз ви читаєте новину «Льову треба закінчувати з тренерською роботою». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі