четвер, 05 квітня 2007 19:07

"Ліверпуль" уже у півфіналі

Перші чвертьфінальні матчі Ліги чемпіонів, які відбулися у вівторок та середу, практично визначили одного з півфіналістів турніру. Англійський "Ліверпуль" розтрощив на виїзді нідерландський ПСВ — 3:0.

— Такого результату можна було очікувати, — каже "ГПУ" найкращий бомбардир Кубка світу-1994 Олег Саленко, 37 років. — По-перше, ПСВ уже зробив у цій Лізі чемпіонів усе, що міг. По-друге, він грав без трьох провідних футболістів — Алекса, Афелая та Коне. Особливо відчутна втрата Алекса, який цементує оборону. По-третє, "Ліверпуль" зараз у чудовій формі. Якби не "гальма" на старті сезону, команда Рафаеля Бенітеса поборолася б і за чемпіонство в Англії. Повторний матч закінчиться або внічию або мінімальною перемогою британської команди.

На думку Саленка, до "Ліверпуля" долучаться "Баварія" та "Валенсія". Ці команди досягли результативних нічиїх у виїзних поєдинках проти "Мілана" та "Челсі".

— "Баварії" дещо пощастило, — вважає наш співрозмовник. — "Вилізли" німці у Мілані тільки завдяки двом факторам: їхній тренер Хітцфельд повернув команді незламний дух, а голкіпер "Мілана" Діда провалив матч. У Мюнхені німці зіграють гранично раціонально і пройдуть безперспективний у атаці "Мілан". "Валенсія" теж уміє оборонятися, що довів матч із "Челсі". У Лондоні команда Шевченка тільки у кінці зустрічі мала перевагу і вберегла себе від контратак.

Італійська "Рома", яка у 1984-му грала у фіналі Кубка чемпіонів, має хороший шанс пройти до півфіналу турніру.

— До проблем в обороні у "Манчестер Юнайтед" додалася дискваліфікація Скоулза. Цього гравця у тактичних побудовах якісно замінити неможливо, — зауважує Саленко.





Ліга чемпіонів. 1/4 фіналу. Перші матчі

3 квітня (вівторок)

"Мілан" (Італія) — "Баварія" (Мюнхен, Німеччина) — 2:2 (1:0)

ПСВ (Ейндховен, Нідерланди) — "Ліверпуль" (Англія) — 0:3 (0:1)

Повторні матчі відбудуться у середу, 11 квітня.


4 квітня (середа)

"Челсі" (Лондон, Англія) — "Валенсія" (Іспанія) — 1:1 (0:1)

"Рома" (Рим, Італія) — "Манчестер Юнайтед" (Англія) — 2:1 (1:0)

Повторні матчі відбудуться у вівторок, 10 квітня.

Зараз ви читаєте новину «"Ліверпуль" уже у півфіналі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі