четвер, 22 грудня 2011 05:30

Леонід Буряк може очолити "Олександрію"

58-річний Леонід Буряк може очолити тренерський штаб "Олександрії". Клуб з Кіровоградщини після осінньої першої частини чемпіонату в прем'єр-лізі посідає 14 місце. Теперішній наставник "Олександрії" — Володимир Шаран — може стати асистентом Леоніда Йосиповича.

Леонід Буряк свого часу невдало працював зі збірною України: команда під його керівництвом посіла третє місце у відбірному турнірі до Євро-2004. "ГПУ" згадує подальшу тренерську кар'єру п'ятьох фахівців, які провалилися з національними командами.

1. Стів Макларен, Англія

Прийняв англійську збірну 2006 року після відставки шведа Свена-Ґорана Ерікссона. Не зміг вийти на Євро-2008. Його прізвище стало синонімом невдачі. Після роботи у збірній зробив "Твенте" чемпіоном Нідерландів 2009/10, потім очолив німецький "Вольфсбурґ", де протримався півроку і був звільнений за незадовільний результат. У червні став головним тренером "Ноттінгем Форест". У 13 матчах клуб здобув три перемоги, тому в жовтні Макларена відправили у відставку.

2. Роберто Донадоні, Італія

Очолив Італію після виграшу Кубка світу-2006. Пробився на Євро-2008 і дійшов там до чвертьфіналу, поступившись Іспанії в серії пенальті. Такий результат на Апеннінах, вкупі з невиразною грою, оцінили незадовільно. Півроку відпочивав, потім прийняв "Наполі". Запальна південна команда за часів Донадоні стала діяти мляво. Із передбачених контрактом 2,5 року протримався тільки сім місяців. Згодом очолив "Кальярі" і попрацював непогано: сардинійській клуб у минулому чемпіонаті Італії спокійно втримав місце серед еліти. Звільнений перед початком теперішнього сезону.

3. Жак Сантіні, Франція

Замінив Роже Лемерра після провалу команди на Кубку світу-2002. На Євро-2004 Франція Cантіні поступилася у чвертьфіналі майбутнім чемпіонам — грекам. Згодом безуспішно тренував англійський "Тоттенхем" і французький "Осер". Тепер працює помічником головного тренера "Ланса".

4. Карлуш Кейруш, Португалія

2008-го прийшов до збірної, маючи досвід роботи з Ферґюсоном у "МЮ" та самостійної — в  іспанському "Реалі". На Кубку світу-2010 Португалія в 1/8 фіналу поступилася Іспанії. У вересні минулого року Кейруша звільнили, а в квітні він прийняв збірну Ірану.

5. Юрій Сьомін, Росія

Прийняв національну команду в Георгія Ярцева в ході відбору на Кубок світу-2006. На мундіаль вийти не зумів, поступившись Португалії та Словаччині. Потім невдало працював у московських "Динамо" та "Локомотиві". Зате привів до першого місця київське "Динамо". Клуб під його керівництвом лідирує і в теперішньому чемпіонаті України.

Зараз ви читаєте новину «Леонід Буряк може очолити "Олександрію"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі