вівторок, 27 грудня 2005 17:44

Кушлик погрожує залишити "Закарпаття"

В українському професіональному футболі є чимало команд, які не мають стабільних джерел фінансування. Це призводить до регулярних скандалів. Цього разу кричати "SOS" настала черга команди "Закарпаття" із Ужгорода, яка завершила перше коло чемпіонату країни на останньому місці.

Гра проти маріупольського "Іллічівця", який не має фінансових проблем за широкою спиною відомого металургійного комбінату, закінчилася внічию 1:1. А на післяматчевій прес-конференції тренер господарів Петро Кушлик, 54 роки, мало не зіпсував журналістські мікрофони криком. Кричав пан Петро звичні для тренерів у його становищі речі. Що команда, мовляв, нікому не потрібна, що на стадіоні "Авангард" немає гарячої води, опалення й освітлення, що в усьому Ужгороді не знайти нормального поля для тренувань тощо. Свої закиди тренер адресував місцевій владі. Вона, на думку Петра Кушлика, має дбати про інтереси уболівальників, яких на грі з "Іллічівцем", як на зло, майже не було. Якщо влада не дослухається, тренер погрожує залишити "Закарпаття".

Петро Кушлик мало не зіпсував журналістські мікрофони криком

Подібні заяви з року в рік лунають у різних містах з одного і того ж приводу — грошей. Точніше, їх відсутності. Петро Кушлик волав у мікрофон насправді не до абстрактної влади, а до народного депутата Нестора Шуфрича, почесного президента ужгородського "Закарпаття". Саме Шуфрич запросив Кушлика із Луцька до Ужгорода. Тренер погодився, бо, напевне, отримав запевнення, що потрібний ресурс буде виділено. Перше коло завершилось, а грошей явно не вистачає. У підсумку "Закарпаття" нині — головний претендент на виліт із вищої ліги. Ось і шукає тренер приводу, аби залишити команду, якої не може врятувати. І апелює до тих, хто йому нічого не обіцяв.

Аби зберегти місце у вищій лізі, команда має надалі виступати на рівні потенційних призерів і набрати в матчах, що залишилися, не менше 20 очок. Завдання непросте, але реальне. Достатньо лише вкласти у досягнення цієї мети необхідну суму грошей. Але яка вона, необхідна сума? І хто це може зробити?

У Шуфрича зараз і без футболу проблем вистачає

Навряд чи це потрібно особисто Нестору Шуфричу. У нього зараз і без футболу проблем вистачає. Нинішня місцева влада не бачить у такому вкладенні коштів сенсу, адже "Закарпаття" не користується особливою популярністю серед уболівальників, тобто виборців.

У такій ситуації команда або гратиме на совість просто за честь клубу і міста Ужгорода, або не дуже "впиратиметься" і з вигодою для себе роздаватиме все одно непотрібні турнірні очки тим, у кого є гроші.

Зараз ви читаєте новину «Кушлик погрожує залишити "Закарпаття"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі