понеділок, 09 липня 2007 18:08

Коли "супер" не зовсім "супер"

Коли "супер" не зовсім "супер"

У вівторок "Динамо" та "Шахтар" розіграють в Одесі Суперкубок України. Починаючи з 20.30, поєдинок у прямому ефірі транслюватиме телеканал "Інтер". За задумом у цьому матчі мав би визначатися сильніший з-поміж чемпіона України та володаря національного Кубка.

Цього року обидва звання здобуло "Динамо". Тож формально логіки в розіграші ще одного трофею немає. Якщо згадати, що з дня свого заснування Суперкубок учетверте поспіль розігрують одні й ті самі команди, це змагання перетворилося на ще один запланований спаринг між "вічними" лідерами українського футболу.

Як тут не пригадати сумну долю радянського аналогу Суперкубка, який називався "Кубком сезону" і, не здобувши ні авторитету, ні популярності, тихо зник із календаря ще наприкінці 80-х. І тепер іде до того. "Динамо" відразу заявило, що не гратиме за нинішній Суперкубок основним складом. Логічно — команда навесні все й усім довела. Швидше за все, напівдублем зіграє й "Шахтар".

Запитаєте: а що ж то за Суперкубок України, який розігрують резервісти? А що? Цей кубок такий саме "супер", як гастроном за рогом, який тепер інакше як "супермаркетом" не називають. А щось більше, це вже не супермаркет, а мегамаркет, гіпермаркет тощо. Хоча, якщо придивитися, то всюди той самий гастроном. Так і у футболі — як не називай змагання, а справжню оцінку йому дасть життя.

Видається, що організатори Всеукраїнських футбольних змагань не прорахували як слід можливої долі впровадженого ними три роки тому Суперкубка. Тепер доведеться шукати для цих змагань чи то нові терміни, чи то нове місце проведення (не все ж Одеса!), чи то новий формат. А може, цей Суперкубок згодом змінить назву або зникне сам по собі.

Тому що не Суперкубка України чекають нині футбольні уболівальники. І навіть не чемпіонату України. Усі чекають змагання, яке не потребує додатку "супер"чи "гіпер". Назва цього змагання проста — Ліга чемпіонів.

Зараз ви читаєте новину «Коли "супер" не зовсім "супер"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі