понеділок, 22 жовтня 2007 18:22

Кімі Райконен уперше став чемпіоном світу

Автор: фото: reuters/Bruno Domingos
  Фінн Кімі Райконен святкує свою перемогу у чемпіонаті ”Формули-1”. Цього сезону він виграв 6 етапів змагань
Фінн Кімі Райконен святкує свою перемогу у чемпіонаті ”Формули-1”. Цього сезону він виграв 6 етапів змагань

Минулої неділі у бразильському Сан-Паулу пройшов останній етап чемпіонату світу з автоперегонів у класі "Формула-1". З"явився новий тріумфатор цих змагань — уперше ним став фінн Кімі Райконен, 28 років, який виступає за італійську стайню "Феррарі".

Перед заключними перегонами сезону лідирував британець Льюїс Хемільтон. 22-річний дебютант "Формули-1" мав 107 очок і випереджав свого партнера по "Макларену" іспанця Фернандо Алонсо на чотири пункти. Аби гарантувати собі титул переможця і стати наймолодшим чемпіоном світу в історії, Хемілтонові достатньо було фінішувати другим. Після суботніх кваліфікаційних заїздів він опинився саме в цій позиції, поступаючись господареві траси "Інтерлаґос" бразильцеві Феліпе Масса з "Феррарі".

На старті Масса зберіг лідерство, а Хемілтон свою позиції захистити не зміг. Спочатку він пропустив уперед Райконена, а потім програв жорстку боротьбу Алонсо. Проблеми з коробкою передач остаточно позбавили фінна сподівань на титул — до фінішу він дістався сьомим.

Лідирувало тріо Масса–Райконен–Алонсо. Якби пілоти завершили перегони в такій послідовності, чемпіоном у "Формулі-1" утретє поспіль став би Алонсо. Але після другої зупинки Масса отримав вказівку з боксів і пропустив уперед свого партнера по команді.

У підсумку Райконен, який виграв шість змагань сезону, набрав 110 очок. Друге підсумкове місце в Хемілтона, третє — в Алонсо, які відстали від переможця на одне очко.

— Я не знав, що відбувалося наприкінці перегонів, і досить довго чекав повідомлення про те, що став чемпіоном, — заявив Райконен після фінішу. — Ми погано стартували в сезоні. Однак я не сумнівався, що "Феррарі" може зробити свою роботу краще, ніж суперники.

У Кубку конструкторів-2007 перемогла "Феррарі". Це стало відомо кілька тижнів тому, коли "Макларена" — основного суперника італійців — дискваліфікували за шпіонаж.

Зараз ви читаєте новину «Кімі Райконен уперше став чемпіоном світу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі