вівторок, 29 січня 2013 07:30

"Казахи дуже хотіли побачити Ломаченка"

10 днів тому "Українські отамани" програли казахстанській команді поєдинок шостого туру Всесвітньої серії боксу — WSB. Наші спортсмени поступилися — 1:4. На ринг у Алмати за "Отаманів" не міг вийти дворазовий олімпійський чемпіон Василь Ломаченко. Наш лідер боксував під час п'ятого туру з британцем, а проводити два бої з перервою менш як 10 днів забороняють правила. Причини тактики "Отаманів" пояснює генеральний директор команди Дмитро Гайструк, 28 років.

Чому в матчі проти слабших британців Ломаченко замінив Дмитра Руденка? Ви говорили, що Руденко не в найкращій формі, у нього наслідки респіраторної хвороби. Головний тренер "Отаманів" Михайло Мельник на передматчевій прес-конференції у Казахстані сказав: "Ломаченка вирішили виставити в домашньому матчі у зв'язку з увагою до нього українських уболівальників і преси. Є ще питання реклами". А Василь Ломаченко в недавньому інтерв'ю зазначив, що у Руденка була травма.

— Визначальна причина заміни — хвороба Руденка. Михайло Мельник назвав додаткові фактори, що дуже опосередковано впливали на рішення. Це цілком нормально. Казахи хотіли, щоб до них приїхав Василь, незважаючи на те, що це, найпевніше, означало би поразку для їхнього боксера у ваговій категорії 61 кілограм. Майбутні суперники "Отаманів" — американці та британці — так само буквально просять привезти Василя до них, оскільки це підніме інтерес до події, що вони організовують. Василь же не зобов'язаний знати тонкощів ситуації.

Чи тактично правильно було кидати на резервістів із Великої Британії всіх найсильніших, а до Казахстану везти свій не найсильніший склад? У цих двох матчах ми мали брати чотири очки, а здобули три. Згодні, що помилилися з вибором складу?

— Ні. Команда зараз у досить вигідній позиції для того, щоб вирішити своє завдання виходу в плей-оф. Бокс — це спорт, у якому все може мінятися дуже несподівано на 180 градусів, і зайві ризики ні до чого. Ми намагаємося досягти мети, впевнено виграючи ті матчі, які нам вигравати необхідно, набираючи обертів до плей-оф.

"Отамани" — це фактично збірна України, перед їхніми матчами звучить український гімн. Чому ведучі на домашніх поєдинках "Отаманів" продовжують вести вечори російською мовою?

— Це не найпринциповіше питання для нас. У команді є ті, хто говорить українською, російською, румунською мовами. Повірте, всі — частина великої боксерської сім'ї і команди, яка дійсно представляє всю країну. Кожен із хлопців та тренерів — патріот України, який робить і продовжує робити свій вагомий внесок у її розвиток. Організатори так само працюють на розвиток українського боксу та спорту загалом. Ми можемо виставити це питання на обговорення й дізнатися, чого ж хочуть глядачі.

Нам стало відомо, що в "Отаманах" зараз є поділ на зіркових олімпійців і решту боксерів. А тренерський склад не має необхідного впливу на "зірок".

— Головний тренер команди — Михайло Мельник. Він приймає остаточне рішення в усіх спортивних питаннях команди, враховуючи ті фактори, що вважає необхідними. Повторюся, команда — це одна сім'я.

Зараз ви читаєте новину «"Казахи дуже хотіли побачити Ломаченка"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі