понеділок, 05 травня 2008 17:32

Катерина Лагно стала чемпіонкою Європи з шахів

  На чемпіонаті Європи Катерина Лагно зіграла 11 партій. У шести перемогла, п’ять звела внічию
На чемпіонаті Європи Катерина Лагно зіграла 11 партій. У шести перемогла, п’ять звела внічию

18-річна Катерина Лагно з Донецька стала чемпіонкою Європи з шахів. Змагання завершилися у минулі вихідні в болгарському Пловдиві.

Змагання проходили за коловою системою. З 11 партій Лагно перемогла в шести, п"ять завершила внічию.

Ще одна українка, Ганна Ушеніна, взяла бронзу. Друге місце посіла Вікторія Чміліте з Литви.

— До турніру ми були впевнені, що Лагно по силах завоювати титул, — каже президент Федерації шахів України Віктор Петров. — Думаю, Катерина може виграти і світову корону.

Кореспондент "ГПУ" зв"язався із матір"ю чемпіонки Наталією Лагно, 44 роки.

— За ходом турніру практично не стежила, — зізнається вона. — Після п"ятого туру зазирнула в Інтернет і після останнього. Тоді й дізналася, що донька перемогла. Для мене очікуваний результат: Катерина за рейтингом — п"ята в Європі. Та й у російській лізі виступила непогано, поділила друге-третє місця.

До Пловдива шахістка їздила сама.

— Із Болгарії донька не телефонувала, — розповідає Наталія Лагно. — Дорого, та й для чого? Усе одно під час турнірів вона на шахах зосереджена. Вони займають усе життя. Торік не вступила до Інституту фізкультури в Києві, тому влітку робитиме наступну спробу. Можливо, в Росії, бо в Україні своїх чемпіонок не цінують. Чи змінить вона громадянство? Нині так питання не стоїть, а далі час покаже.

Тренується чемпіонка Європи теж сама.

— Раніше її тренував батько, але зараз Катерина переросла його рівень. Інколи нам допомагає російський гросмейстер Щербаков. Донька вчора повернулася з Болгарії, сьогодні відзначимо її чемпіонство. У родинному колі.

Зараз ви читаєте новину «Катерина Лагно стала чемпіонкою Європи з шахів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі