середа, 30 грудня 2009 18:47

Калитвинцев отримав орден "За заслуги"

1. Донецький "Шахтар" виграв Кубок УЄФА з футболу

Рінат Ахметов очолив клуб 1996-го й одразу пообіцяв виграти спочатку чемпіонат України, потім — Єврокубок. Вітчизняне "золото" гірники здобули через шість років, міжнародний тріумф прийшов через 13. Стосовно Ліги чемпіонів Ахметов обережний. Каже, перемогти там найближчим часом нереально.


2. Футбольна збірна України серед 19-річних стала чемпіоном Європи

Команду за півтора місяця до початку турніру очолив Юрій Калитвинцев. У фіналі наші перемогли Англію — 2:0. Калитвинцев отримав орден "За заслуги" III ступеня. Претендує на посаду головного тренера національної збірної.


3. Василь Ломаченко став чемпіоном світу з боксу серед любителів

Рік тому Ломаченко став олімпійським чемпіоном. Щоб утримати його в любителях, Федерація боксу подарувала спортсмену "мерседес". Василь також просить двокімнатну квартиру в Києві — має однокімнатну в Білгород-Дністровському на Одещині.


4. Георгій Зантарая виграв чемпіонат світу з дзюдо

Зантарая народився у грузинському Сухумі 1987-го. Через п"ять років із батьками переїхав до Києва. Це перше золото в історії українського дзюдо.


5. Футбольна збірна України виграла в Англії

До жовтневого матчу у Дніпропетровську нашим футболістам ніколи не вдавалося перемогти в офіційному поєдинку топ-збірну — Італію, Іспанію, Німеччину, Францію.


6. Жіноча четвірка перемогла на чемпіонаті світу з академічного веслування

2004-го українки здобули "срібло" на Олімпіаді в Афінах. Ту медаль відібрали: одну з наших спортсменок, Олену Олефіренко, упіймали на допінгу. З олімпійського складу на старт чемпіонату світу вийшли Яна Дементьєва та Тетяна Колеснікова. До них додалися Світлана Спірюхова та Анастасія Кожевнікова.


7. Яна Дем"янчук отримала "золото" чемпіонату Європи зі спортивної гімнастики

15-річна, на момент проведення першості, уродженка Івано-Франківська найкраще виконала вправи на колоді. Українські гімнастки двічі поспіль вигравали Олімпіаду — одеситка Тетяна Гуцу 1992-го та донеччанка Лілія Подкопаєва 1996 року.


8. Тетяна Коб перемогла на чемпіонаті Європи з боксу

Спортсменка з Ковеля на Волині здобула єдине "золото" з дев"яти нагород українок. Турнір проходив у Миколаєві.

9 . Любов Шуліка здобула "золото" чемпіонату Європи з велоспорту

21-річна луганчанка п"ять разів перемагала на чемпіонаті світу серед юніорів. Двічі встановлювала світові рекорди — на 200 і 500 м.


10. Маргарита Песоцька посіла друге місце на чемпіонаті Європи з настільного тенісу

18-річна киянка стала першою українкою, якій вдалося здобути нагороду в цьому виді спорту. У півфіналі Песоцька перемогла попередню переможницю — Руту Паскаускієне з Литви. Вирішальний матч Маргарита програла Ву Джаодуо — уродженці Китаю, яка представляє Німеччину. Песоцька посідає 54-ту позицію у світовому рейтингу.

Зараз ви читаєте новину «Калитвинцев отримав орден "За заслуги"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі