пʼятниця, 07 травня 2010 02:20

Хокейний чемпіонат світу почнеться на відкритому стадіоні

7 травня в трьох німецьких містах — Кельні, Маннгеймі та Гельзенкірхені — стартує 74-й чемпіонат світу з хокею у вищій лізі. Турнір закінчиться 23 травня.

Два роки поспіль у фінальному матчі зустрічалися росіяни та канадці. Перемагали підопічні В"ячеслава Бикова.

— Бажаю росіянам зробити в Німеччині своєрідний чемпіонський хет-трик. У цій збірній маю дуже багато друзів, — каже 41-річний Дмитро Христич, колишній нападаючий київського "Сокола" та збірної СРСР. — Шанси у Росії високі. У складі команди суперзірки — Овечкін, Ковальчук, Сьомін. Вони зроблять усе, щоб реабілітуватися за невдачу на Олімпіаді і частково врятувати сезон ще й через ранній виліт з Кубка Стенлі.

Оцінюючи канадців, експерт відзначає велику кількість молодих хокеїстів.

— Олімпійські чемпіони хочуть показати, що планують грати на високих швидкостях, а лідери у їх рядах обов"язково знайдуться. Інші претенденти на "золото"? Чехи та шведи. А вже потім — фіни та словаки.

Німці просто летітимуть в атаку

Матч відкриття США–Німеччина відбудеться сьогодні в Гельзенкірхені на відкритому стадіоні "Фелтінс-арені" місткістю 75 977 глядачів. Усі квитки на поєдинок між збірними Німеччини та США продані.

— У національній хокейній лізі мені доводилося грати проти "Тампи-Бей", коли на трибунах стадіону зібралося більш ніж 30 тисяч глядачів. А тут — 70 тисяч. Думаю, німці просто летітимуть в атаку, — посміхається Христич.

Телеправа на показ матчів хокейного чемпіонату світу отримав УТ-1.

Зараз ви читаєте новину «Хокейний чемпіонат світу почнеться на відкритому стадіоні». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі