вівторок, 10 листопада 2009 18:30

Хачеріді вболіває за збірну Греції

Автор: фото: PHL
  У складі національної команди України Євген Хачеріді зіграв два жовтневі матчі — проти Англії та Андорри. Зріст захисника — 197 сантиметрів
У складі національної команди України Євген Хачеріді зіграв два жовтневі матчі — проти Англії та Андорри. Зріст захисника — 197 сантиметрів

Захисник київського "Динамо" та збірної "України" Євген Хачеріді, 22 роки, має батька-грека та мати-українку. Він родом із Мелітополя, що на Запоріжжі, де виховувався в бабусі. Навіть у вихідний захисника можна побачити на базі у Кончі-Заспі — він дивиться матчі Ліги чемпіонів: у його орендованій київській квартирі немає кабельного телебачення. Розмовляємо з Хачеріді під час понеділкового відкритого тренування збірної України.

У Греції були?

— Ні поки що. Хоча там батько живе. Грецької мови не знаю і взагалі вважаю себе стопроцентним українцем. Хоча партнери по збірній дотримуються іншої думки, — сміється.

Це як?

— Ну, коли дізналися, що нам у суперники випала Греція, почали підколювати — мовляв, я "засланий козачок". Ну, я з нормальним почуттям гумору і на жарти не ображаюся.

Хотіли, щоб у суперники потрапила Греція?

— Так. Із двох причин. Перша: буде цікаво позмагатися з чемпіонами Європи-2004. Друга: поїхати до Греції. А так — жереб як жереб, нічого особливого.

Стежили за греками у відбірному циклі Кубка світу-2010?

— Так, дивився деякі матчі. Я вболіваю за збірну Греції, якщо її інтереси не перетинаються з українськими.

Греція сильна командною грою

Найнебезпечнішим форвардом греків називають Теофаніса Гекаса. Згодні?

— Думаю, Греція сильна командною грою. І, звичайно, тренер у них дуже кваліфікований. Гекас? Ну, за нього говорять його голи (форвард забив 10 м"ячів у відбірному циклі. — "ГПУ").

Хвилюєтеся напередодні матчів плей-офф?

— Так. Я завжди переживаю перед поєдинками. Але все зникає, як тільки виходиш на поле і торкаєшся м"яча. Лише не знаю, чи гратиму я проти Греції. Готуюся як усі, а стартовий склад визначати головному тренерові.

"Динамо" програло "Інтеру". Це позначилося на вашому психологічному стані?

— Завжди неприємно пропускати на останніх хвилинах. Але ж не можна думати про це постійно, якщо попереду не менш відповідальні матчі. Тож про "Інтер" уже забули.

Матчі 13-го туру чемпіонату України перенесли. Це справді було потрібно?

— Вважаю, так. По собі відчув — утомився, треба було перевести подих. Удалося. Федерація футболу правильно вчинила.

Зараз ви читаєте новину «Хачеріді вболіває за збірну Греції». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі