пʼятниця, 20 січня 2017 05:30

Гвардіола переоцінив свою команду

Автор: ФОТО З САЙТА www.eurosport.com
  Хосеп Гвардіола очолив тренерський штаб ”Манчестер Сіті” торік влітку. До цього працював у іспанській ”Барселоні” та німецькій ”Баварії”
Хосеп Гвардіола очолив тренерський штаб ”Манчестер Сіті” торік влітку. До цього працював у іспанській ”Барселоні” та німецькій ”Баварії”

46-річний іспанський тренер Хосеп Гвардіола у неділю зазнав однієї з найболючіших поразок у кар'єрі. Очолюваний ним англійський "Манчестер Сіті" програв на виїзді "Евертону" з Ліверпуля — 0:4. Після 21 туру чемпіонату Англії команда Гвардіоли посідає п'яте місце. Відстає від лідера "Челсі" на 10 очок. Тренер визнав, що нинішнього сезону команда не може конкурувати за перше місце.

— У тому, що утворився такий гандикап, "винен", насамперед, "Челсі", — каже 25-річний Іван Громиков, оглядач чемпіонату Англії на сайті sportarena.com. — Не скажу, що в таких результатах "Манчестер Сіті" є щось несподіване. Гвардіола дещо переоцінив свою команду і поки що виявився неготовий до умов у чемпіонаті Англії. Тут є шість потужних команд і кожен середняк може забрати очки в лідера. Прем'єр-ліга — це не футбольний менеджер (комп'ютерна гра, симулятор футбольного менеджменту. — ГПУ), у який загрався Гвардіола, а найскладніший національний чемпіонат Європи.

Як іспанець може виправити ситуацію?

— Гвардіола — людина дуже вперта. Тому я не думаю, що він відмовиться від свого стилю — контроль м'яча і домінування над суперником. Можливо, внесе тільки певні корективи — його футболісти гратимуть на полі з більшою пристрастю, інакше будь-якого суперника подолати важко. Уже в суботу "МС" прийматиме сильний нині "Тоттенхем". Очікую, що в цьому матчі в якихось моментах господарі діятимуть простіше. Але повторюся — радикально від свого футболу іспанець не відмовиться.

За 10 днів до закінчення трансферного періоду Гвардіола змушений буде вийти на ринок. Його проблема — оборона. У нинішнього "МС" слабші захисники, ніж у попередніх клубах Хосепа. Проблеми є і в центрі поля: Гюндоган травматичний, Фернандіньйо багато матчів пропускає через дискваліфікації. З огляду на це, тренер мусив задіяти списаного перед сезоном Яя Туре.

Окремо — воротар Джо Харт. Гвардіола прийшов улітку і зразу захотів показати, хто буде господарем. Категорично відмовився від голкіпера, узяв у "Барселони" Клаудіо Браво. Логіка: хоче, щоб воротар діяв як польовий гравець. Але другого Мануеля Ноєра, якого тренер мав у "Баварії", у світі просто немає. Браво не провалюється. Але й не рятує. Думаю, якби Харт залишився в команді, в цей період сезону вже виходив би на поле в стартовому складі.

Після другого пропущеного від "Евертона" м'яча на обличчі Гвардіоли був відчай. Це погана ознака для вболівальників ­команди?

— Я не надавав би цьому великого значення. Вираз Гвардіоли — реакція на події, а не початок кінця. Він не здасться. І я впевнений, що й наступний сезон почне на нинішньому місці роботи. Інша річ, що іспанцеві ще не вдається вивести команду на вищий рівень. Саме для цього його запрошували. А поки що принципової різниці між "МС" Мануеля Пеллегріні, попередника іспанця, і Гвардіоли немає.

Чим може закінчитися сезон для "Манчестер Сіті"?

— Чемпіонат Англії такий, що прогнозувати щось неможливо. "Манчестер Юнайтед" не програє 12 матчів у турнірі, але досі перебуває поза межами першої четвірки. Думаю, саме таке завдання — четверте місце — вирішуватиме Гвардіола. І радше посяде його, ніж ні. Це дасть право грати у кваліфікації Ліги чемпіонів наступного сезону. Стосовно нинішньої Ліги чемпіонів, то команда не має жодного шансу виграти її. "Манчестер Сіті" слабкий для цього. Це не "Барселона" кількарічної давнини, яку тренував Хосеп. А останні сезони, зокрема в "Баварії", показали — Гвардіола поступається рівним за калібром європейським клубам. Рівним. А зараз будь-який уболівальник скаже, що в Лізі чемпіонів є команди, сильніші за "Манчестер Сіті".

Зараз ви читаєте новину «Гвардіола переоцінив свою команду». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі