середа, 12 грудня 2012 06:30

Горяїнов виручив "Металіст"

Дніпропетровський "Дніпро" та харківський "Металіст" успішно завершили груповий етап Ліги Європи, посівши перші місця. Напередодні жеребкування 1/16 фіналу обидві команди потрапили до числа "сіяних".

Виокремлюємо основні моменти виступу українських клубів.

"Металіст"

Найкращий матч

"Металіст" — "Русенборг" — 3:1, поєдинок четвертого туру.

Гру слід відзначити хоча б через красивий гол Тайсона. Забив його у манері Марко Ван Бастена у фіналі Євро-1988. Голландець сказав, що гол гравця "Металіста" кращий, ніж його.

У другому таймі "Металіст" атакував різноманітно й наполегливо, двічі вразивши ворота норвежців і не реалізувавши багато моментів. Після матчу український клуб забезпечив собі участь у продовженні боротьби за перемогу навесні.

Найгірший матч

"Баєр" — "Металіст" 0:0

Харків'яни провалили стартовий матч, лише дивом досягнувши нічиєї. Весь матч "Металіст" сидів у обороні.

Найкращий гравець

Олександр Горяїнов

Якби не блискуча гра Горяїнова у Леверкузені й Тронхеймі, невідомо чи вдалося б харків'янам оформити путівку в плей-оф заздалегідь. Упевненість воротаря, зрештою, передалася й польовим гравцям харків'ян. Вони зуміли вистояти в Німеччині й переломити хід матчу на засніженому полі стадіону "Леркендаль" у Норвегії.

Найгірший гравець

Вілліан Гомес

Чи не єдиний прокол бразильської селекції "Металіста". У жодному з проведених матчів не посилив гру команди. Має швидкість, але не знає, як її використати на користь команди. Очевидні проблеми з технікою.

Оптимістичний чинник

Команда вміло тримає удар і майже завжди здатна відповісти на пропущений м'яч. Індивідуальна майстерність Тайсона та Шав'єра дозволяє варіювати тактикою — "Металіст" уміє долати насичену оборону й реалізовувати шанси в контратаках.

Песимістичний чинник

Торік харків'яни виглядали переконливіше. У грі відчувається застій, брак нових тренерських ідей та виконавців. Немає резервів для посилення гри. В останньому матчі з "Рапідом" без Шав'єра і Тайсона команда виглядала гірше за австрійців, аутсайдерів групи.

Перспективи у плей-оф

Маркевич мусить влити свіжу кров. Інакше харків'яни навряд чи протримаються довше одного-двох раундів.

"Дніпро"

Найкращий матч

"Дніпро" — ПСВ — 2:0, поєдинок першого туру.

Рамос грамотно побудував гру, відтягнувши форварда Селезньова у центр поля. На вістрі діяв швидкий Матеус. Обидва голи забили після контратак.

Найгірший матч

"Наполі" — "Дніпро" — 4:2, поєдинок четвертого туру.

"Дніпро" пристойно діяв більш як половину ігрового часу. Але провалив початок і кінець матчу, не втримав уругвайського форварда Едінсона Кавані, який забив усі чотири голи.

Найкращий гравець

Євген Коноплянка

Не відзначившись нічим на початку турніру, Євген розігрався на фініші. Особливо сильно зіграв два заключні поєдинки.

Найгірший гравець

Ян Лаштувка

"Дніпро" пропустив вісім голів. У кількох з них винен голкіпер. Особливі претензії до голу в Ейндховені.

Оптимістичний чинник

Команда прогресує і уміло розподіляє сили по турнірній дистанції.

Песимістичний чинник

Гра в обороні залишається слабким місцем.

Перспективи у плей-оф

Здатні дійти до півфіналу.

Футбол. Ліга Європи 2012/13. Груповий турнір. Шостий тур

Група "F"

"Дніпро" (Дніпропетровськ, Україна) — АІК (Стокгольм, Швеція) — 4:0

"Наполі" (Неаполь, Італія) — ПСВ (Ейндховен, Нідерланди) — 1:3

Група "K"

"Рапід" (Відень, Австрія) — "Металіст" (Харків, Україна) — 1:0

"Баєр" (Леверкузен, Німеччина) — "Русенборг" (Тронхейм, Норвегія) — 1:0

Учасники 1/16 фіналу Ліги Європи

"Сіяні": "Ліверпуль" (Англія), "Вікторія" (Плзень, Чехія), "Фенербахче" (Стамбул, Туреччина), "Бордо" (Франція), "Стяуа" (Бухарест, Румунія), "Дніпро" (Дніпропетровськ, Україна), "Генк" (Бельгія), "Рубін" (Казань, Росія), "Ліон" (Франція), "Лаціо" (Рим, Італія), "Металіст" (Харків, Україна), "Ганновер" (Німеччина), "Челсі" (Лондон, Англія), ЧФР (Клуж-Напока, Румунія), "Олімпіакос" (Пірей, Греція), "Бенфіка" (Лісабон, Португалія)

"Несіяні": "Анжи" (Махачкала, Росія), "Атлетико" (Мадрид, Іспанія), "Борусія" (Менхенгладбах, Німеччина), "Ньюкасл" (Англія), "Штутгарт" (Німеччина), "Наполі" (Неаполь, Італія), "Базель" (Швейцарія), "Інтер" (Мілан, Італія), "Спарта" (Прага, Чехія), "Тоттенхем" (Лондон, Англія), "Баєр" (Леверкузен, Німеччина), "Леванте" (Валенсія, Іспанія), "Зеніт" (Санкт-Петербург, Росія), БАТЕ (Борисов, Білорусь), "Динамо" (Київ, Україна), "Аякс" (Амстердам, Нідерланди)

Жеребкування 1/16 та 1/8 фіналу Ліги Європи відбудеться 20 грудня, четвер.

 

Зараз ви читаєте новину «Горяїнов виручив "Металіст"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі