вівторок, 28 грудня 2010 00:45

Головним тренером "Інтера" став колишній наставник "Мілана"

Найсильніший клуб світу — міланський "Інтер" — звільнив Рафаеля Бенітеса з посади головного наставника. Новим тренером став 41-річний бразилець Леонардо, який минулий сезон відпрацював на відповідній посаді в таборі "Мілана", найпринциповішого суперника "Інтера". Контракт розрахований на півтора року. Тренер зароблятиме 2,5 млн євро за сезон — удвічі більше, ніж у "Мілані".

Із міланською командою Леонардо посів підсумкове третє місце в чемпіонаті Італії 2009/10 і вийшов до 1/8 фіналу Ліги чемпіонів. З огляду на численні кадрові проблеми тогочасного "Мілана" — цілком пристойний результат. Підстав для звільнення Леонардо не було, але тренер мусив піти з команди через конфлікт із власником клубу Сільвіо Берлусконі.

Вибір власника "Інтера"  — Массімо Моратті можна пояснити кількома причинами. Перша: на ринку не так багато вільних тренерів. Головними претендентами на заміну Бенітесу були Фабіо Капелло та Лучано Спалетті, але вони зайняті у збірній Англії й російському "Зеніті" відповідно.

Друга: Моратті поважає Леонардо, а після тріумфального минулого сезону може дозволити собі довірити команду малодосвідченому наставнику. Вийде у Лео-тренера — чудово для "Інтера", ні — стане скаутом клубу по Бразилії. На цій посаді Леонардо дуже добре попрацював у "Мілані", залучивши під червоно-чорні кольори Кака, Пато і Тіаго Сілву.

Більшість уболівальників "Мілана" назвали Леонардо зрадником.

Зараз ви читаєте новину «Головним тренером "Інтера" став колишній наставник "Мілана"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі