четвер, 21 червня 2012 00:45

Гол Девича не зарахували Блаттер і Платіні

У вівторок футбольна збірна України програла Англії — 0:1. Це був матч третього туру групового турніру Євро-2012. Нашим треба було неодмінно перемогти, щоб пройти до чвертьфіналу, але не вдалося досягти навіть нічиєї. Лідер англійців Вейн Руні забив єдиний гол у матчі. Найкращий гравець української команди, Андрій Шевченко, через проблеми з коліном з'явився на полі на 70-й хв. і вплинути на підсумок гри не зміг.

Найрезонансніший момент у матчі трапився на 63-й хв. Англія на той час вела в рахунку, наші намагалися його зрівняти. Марко Девич вийшов сам на сам із голкіпером суперника Джо Гартом і влучив у нього. М'яч відскочив від Гарта й полетів у ворота. Його наздогнав захисник Террі й вибив у поле. Але зробив це тоді, коли м'яч уже перетнув лінію воріт. Повтори чітко засвідчили — гол був.

Матч судила угорська бригада на чолі з Віктором Кашшаї — одним із кращих рефері світу, який обслуговував торішній фінал Ліги чемпіонів. Судді припустилися помилки, але звинувачувати їх у цьому важко. Епізод — зайве свідчення того, що у футболі слід вводити відеоповтори: ніякі судді за воротами в таких ситуаціях не допоможуть. Тому можна твердити, що гол у ворота Англії не зафіксували керівники світового та європейського футболу, Йозеф Блаттер і Мішель Платіні. Вони активно виступають проти введення відеоповторів. Мотивують це тим, що у футболі повинне бути місце людській помилці. Зокрема, суддівській (після матчу Україна — Англія президент міжнародної федерації футболу Йозеф Блаттер публічно заявив про необхідність введення електронної системи, яка автоматично визначатиме чи перетнув м'яч лінію воріт. — "ГПУ").

Раніше бригада Кашшаї двічі помилилася на нашу користь. Спочатку прогавила офсайд у Мілевського, коли той із кількох метрів головою переправляв м'яч у ворота суперника — вище. Девича у прорив до воріт Гарта кинув той же Мілевський, який перебував у положенні поза грою в момент передачі на нього Селіна.

— Матч проти Англії став найкращим для України за якістю гри, — каже "ГПУ" колишній головний тренер сімферопольської "Таврії" Олег Федорчук, 52 роки. — Навіть у виграному поєдинку проти Швеції ми часто помилялися в обороні наприкінці матчу і на три очки не заслуговували. А з англійцями цілком награли принаймні на нічию.

Порівняно з попередніми поєдинками Блохін зробив чотири заміни. В обороні замість Михалика вийшов Ракицький, у півзахисті Назаренка замінив Гармаш, а дует форвардів Шевченко — Воронін поступився місцем парі Мілевський —Девич.

— Свіжі гравці дозволили нам пресингувати з перших хвилин, — каже експерт. — Англія не мала багато часу на обробку м'яча. Хоча клас її футболістів настільки високий, що вже хвилини з 15-ї вони зрозуміли, як виходити з-під пресингу, і не мали особливих проблем із доставкою м'яча ближче до нашого карного майданчика.

Розбираємо пропущений гол.

— Недостатньо щільно діяли проти Джерарда, — зауважує Олег Вікторович. — Він зіграв індивідуально сильно — одним рухом позбавився опіки Ярмоленка і вийшов на оперативний простір.

— Англія зіграла по результату, — продовжує Олег Федорчук. — Довго домінувати вони нам не дозволили. Збивали темп, переводячи м'яч на фланги під час своїх атак. У центрі поля верховодив Джерард. Загалом пройшов той, хто сильніший. Але і наші відіграли останній матч на пристойному рівні після блідого поєдинку проти Франції.

Футбол. Чемпіонат Європи-2012.  Фінальний турнір. Група "D"

Група "D"

Третій тур

Україна — Англія — 0:1 (0:0)

19 червня. Донецьк. Стадіон "Донбас Арена". 47 тис. 800 глядачів (розрахований на 50 тис.). +22°С

Суддя: Віктор Кашшаї (Угорщина).

Україна: П'ятов — Гусєв, Ракицький, Хачеріді, Селін — Тимощук-к, Гармаш (Назаренко, 78), Ярмоленко, Коноплянка — Мілевський (Бутко, 77), Девич (Шевченко, 70).

Тренер: Олег Блохін.

Англія: Гарт — Джонсон, Террі, Лескотт, Е. Коул — Мілнер (Волкотт, 69), Джерард-к, Паркер, Янг — Руні (Окслейд-Чемберлен, 87), Велбек (Керролл, 82).

Тренер: Рой Годжсон.

Гол: Руні (48).

Попередження: Тимощук (62), Джерард (73), Ракицький (74), Коул (78), Шевченко (86).

Швеція — Франція — 2:0 (0:0)

19 червня. Київ. Національний спортивний комплекс "Олімпійський". 63 тис. глядачів (розрахований на 65 тис.). +24°С

Суддя: Педро Проенса (Португалія).

Швеція: Ісакссон — Ґранквіст, Мельберґ, Й. Ольссон, М. Ольссон — Свенссон (Холмен, 78), Кальстрем — Ларссон, Ібрагімович-к, Байрамі — Тойвонен (Вернблум, 78).

Тренер: Ерік Ґамрен.

Франція: Ллоріс — Дебюші, Рамі, Мексес, Кліші — А. Діарра, М'Віла (Жиру, 83) — Бен Арфа (Малуда, 59), Насрі (Менез, 77), Рібері — Бензема. Тренер: Лоран Блан

Голи: Ібрагімович (54), Ларссон (90+2).

Попередження: Мексес (68), Свенссон (70), Хольмен (80).

1/4 фіналу

21 червня, четвер

21.45 Чехія — Португалія (Варшава)

22 червня, п'ятниця

21.45 Німеччина — Греція (Гданськ)

23 червня, субота

21.45 Іспанія — Франція (Донецьк)

24 червня, неділя

21.45 Англія — Італія (Київ)

1/2 фіналу

27 червня, середа

21.45 Чехія/Португалія — Іспанія/Франція (Донецьк) — 1

28 червня, четвер

21.45 Німеччина/Греція — Англія/Італія (Варшава) — 2

Фінал

1 липня, неділя, Київ 21. 45 Переможець 1— Переможець 2

 

Зараз ви читаєте новину «Гол Девича не зарахували Блаттер і Платіні». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

17

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі