вівторок, 22 березня 2016 07:30

Фоменко не викликав до збірної футболістів із чемпіонату Росії

 

— Футболісти з російського чемпіонату не викликані до збірної України зі спортивних причин. Жодної політики тут немає, — пояснює прес-­аташе національної команди Олександр Гливинський, 43 роки.

Наприкінці минулого тижня Михайло Фоменко, головний тренер збірної України з футболу, оголосив список гравців, які готуватимуться до двох товариських матчів. Суперники — Кіпр, 24 березня, та Вельс, 28 березня. У ньому не було жодного футболіста, який грає у чемпіонаті Росії. Хоча в попередній заявці фігурували нападаючий Євген Селезньов із краснодарської "Кубані", правий захисник Богдан Бутко з пермського "Амкару" та центральний оборонець Андрій Пилявський, який грає за казанський "Рубін".

— Не хоче Фоменко нагнітати ситуацію, — пояснює колишній футболіст збірної України Іван Гецко, 47 років. — Матчі не такі важливі. Обійдуться і без Селезньова.

Саме відсутність колишнього нападаючого "Дніпра" викликала найбільший резонанс. Селезньов претендував на місце основного форварда збірної. Принаймні два останні матчі — торік у листопаді проти Словенії за право виходу на Євро-2016 — він починав у стартовому складі команди. Забив у них один м'яч.

Пилявський і Бутко — потенційні новачки Фоменка, хоча першого викликали до збірної за часів нинішнього тренера. А таким наставник довіряє неохоче. Тому їх ігнорування логічне.

Фоменко вкотре підтвердив: ставку робить на перевірених людей. Тому запрошує лівого оборонця В'ячеслава Шевчука, який практично не грає за клуб, "динамівця" Сергія Сидорчука — центральний півзахисник виходить на заміну в Реброва. А Віталій Буяльський, який діє на тій же позиції в "Динамо", що й Сидорчук, але з перших хвилин, поки що поза збірною. На його позиції спробують Віктора Коваленка — той стабільно добре грає за "Шахтар"

Логіка тренера залізна. Ці люди його не підводять. Шевчук мав статус запасного і восени, але проти Словенії зіграв добре — особливо в домашньому матчі. Голкіпер Андрій П'ятов упродовж відбіркового циклу до Євро-2016 випадав з основного складу "Шахтаря" і водночас був надійним у збірній.

У найближчих матчах точно не зіграють оборонець Ярослав Ракицький і півзахисники Сергій Рибалка та Євген Коноплянка. Перший має проблему з меніском і може пропустити навіть єврокубкові матчі "Шахтаря" проти "Браги". Другий мучиться з пахом. Пройшов обстеження в Німеччині. Якщо знадобиться операція — сезон для Рибалки закінчиться. Повернеться восени, пропустить Євро-2016. Але, на відміну від Ракицького, Сергій — не основний гравець у Фоменка. Проти Словенії виходив на поле тільки через травму Ротаня. Коноплянка має незначне ушкодження і лікуватиметься у іспанській Севільї. Це шанс для луганця Петряка.

Заявка збірної України на товариські матчі проти Кіпру та Вельсу

Воротарі: Андрій П'ятов, 31 рік, "Шахтар", Денис Бойко, 28 років, "Бешикташ", Стамбул, Туреччина, Микита Шевченко, 23 роки, "Зоря"

Захисники: Артем Федецький, 30 років, "Дніпро", В'ячеслав Шевчук, 36 років, Олександр Кучер, 33 роки, Ярослав Ракицький, 26 років, усі — "Шахтар", Євген Хачеріді, 28 років, "Динамо", Микита Каменюка, 30 років, "Зоря"

Півзахисники: Олег Гусєв, 32 роки, Андрій Ярмоленко, 26 років, Сергій Сидорчук, 24 роки, Денис Гармаш, 25 років, Сергій Рибалка, 25 років, усі — "Динамо", Руслан Ротань, 34 роки, "Дніпро", Тарас Степаненко, 26 років, Максим Малишев, 23 роки, Віктор Коваленко, 20 років, усі — "Шахтар", Олександр Караваєв, 23 роки, Іван Петряк, 22 роки, обидва — "Зоря", Анатолій Тимощук, 36 років, "Кайрат", Казахстан, Євген Коноплянка, 26 років, "Севілья", Іспанія

Нападаючі: Роман Зозуля, 26 років, "Дніпро", Пилип Будківський, 24 роки, "Зоря", Артем Кравець, 26 років, "Штутгарт", Німеччина

Тренер: Михайло Фоменко, 67 років

Футбол. Товариські матчі

24 березня, четвер

Україна — Кіпр

21:00. Одеса. Стадіон "Чорноморець", розрахований на 34 164 глядачі.

Прогноз погоди: +4°С, дощ

ТБ: "Україна"

Текстова трансляція: gazeta.ua

28 березня, понеділок

Україна — Вельс

21:00. Київ. Національний спортивний комплекс "Олімпійський", розрахований на 70 050 глядачів.

Прогноз погоди: +7°С

ТБ: "Україна"

Текстова трансляція: gazeta.ua

Футбол. Чемпіонат України 2015/16. Прем'єр-ліга

Результати матчів 19-го туру

"Динамо", Київ — "Зоря", Луганськ — 1:0; "Карпати", Львів — "Дніпро", Дніпропетровськ — 0:1; "Чорноморець", Одеса — "Олександрія", Кіровоградщина — 1:2; "Сталь", Дніпродзержинськ, Дніпропетровщина — "Говерла, Ужгород — 1:0; "Металіст", Харків — "Ворскла", Полтава — 0:3; "Олімпік", Донецьк — "Волинь", Луцьк — 1:1; "Металург", Запоріжжя — "Шахтар", Донецьк — не відбувся, "Металург" зняли зі змагань

20-й тур

1 квітня, п'ятниця

17:00 "Шахтар" — "Металіст" ТБ: "Футбол 1/2"

2 квітня, субота

14:00 "Ворскла" — "Сталь" ТБ: "Футбол 1/2"; 17:00 "Зоря" — "Карпати" ТБ: "Футбол 1/2"; 19:30 "Олександрія" — "Динамо" ТБ: "Футбол 1/2"

3 квітня, неділя

14:00 "Волинь" — "Чорноморець" ТБ: "2+2"; 17:00 "Говерла" — "Олімпік" ТБ: "Футбол 1/2"; "Дніпро" — "Металург" — матч не відбудеться

Зараз ви читаєте новину «Фоменко не викликав до збірної футболістів із чемпіонату Росії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі