середа, 07 листопада 2007 18:07

Доньку Світлани Бондаренко знайшли у Криму

Минулої п"ятниці у готелі кримського селища Партеніт міліціонери знайшли 15-річну доньку чемпіонки Європи з плавання Світлани Бондаренко Юлію. Дівчину розшукували з 25 жовтня. Виявилося, що вона сама втекла з дому із 49-річним знайомим Валеріяном Горбачевим.

Світлана Бондаренко знала про Горбачева. Він дарував Юлії дорогий одяг, мобільний телефон, давав гроші. Мати була проти, забороняла їм зустрічатися. Знала, що Валеріян — грузин, а Горбачевим став після того, як проти нього порушили кримінальну справу за насильницьке утримання неповнолітньої. Жінка скаржилася на нього до міліції.

Нині Юлія вдома. Валеріана затримали, але на шляху до Запоріжжя він попросився в туалет у придорожньому кафе й утік.

Історія з донькою Світлани Бондаренко — не перший випадок, коли спортсмени змушені звертатися до правоохоронних органів.

23 травня 2001 року у Тбілісі викрали 21-річного Левана Каладзе — молодшого брата захисника італійського "Мілана" Кахи Каладзе. За кілька днів викрадачі вийшли на зв"язок і вимагали $600 тис. Потім вони вдвічі зменшили суму, але спроби передати викуп не вдалися. Леван був убитий за півтора місяця після викрадення. Його поховали в рідному місті Самтретдіа. Чотирьох викрадачів правоохоронці затримали.

Більше пощастило аргентинському футболістові Хуану Рікельме. Злочинці повернули його брата. А бразильський форвард Рікардо Олівейра побачив живою свою сестру.

Брата Кахи Каладзе вбили за півтора місяця після викрадення

У листопаді 2005-го у Дніпропетровську поранили 41-річного російського тенісиста Андрія Чеснокова. Він свого часу посідав дев"яте місце у світовому рейтингу. Близько другої ночі Чесноков разом із своїм марокканським колегою Юнесом Ель-Айнауї та двома місцевими дівчатами виходив із ресторану "Репортер". За ними йшли двоє молодиків, які, за словами Андрія, почали нецензурно висловлюватися щодо дівчат. Коли Чесноков вступився за них, один із зловмисників витяг пістолет.

— Я вдарив його ногою по руці з пістолетом, — згадує тенісист. — Він упав, але другий підбіг і вистрілив.

Чесноков лежав у лікарні ім. Мечникова. Дві кулі застряли у м"язах живота.

На олімпійську чемпіонку Лілію Подкопаєву, 29 років, напали у травні 2003-го, коли вона виходила зі свого будинку на Печерську в Києві. Злочинці побили гімнастку, відібрали ключі від її "фольксваґена" і зникли. Їх так і не знайшли. У Подкопаєвої виявилася зламаною щелепа.

Улітку 1995-го тодішній футболіст одеського "Чорноморця" Дмитро Парфьонов, якому зараз 33 роки, вийшов із церкви й сів у БМВ п"ятої моделі. У цей момент на нього напали троє. Із ножем біля горла Парфьонов приїхав до моря й випив на вимогу зловмисників гірку рідину. Спортсмен знепритомнів. Отямився вночі у незнайомому місці з порожніми кишенями. Злодіїв не затримали.

Зараз ви читаєте новину «Доньку Світлани Бондаренко знайшли у Криму». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі