середа, 05 грудня 2007 16:52

Долю Блохіна у збірній вирішать сьогодні

Долю Блохіна у збірній вирішать сьогодні

6 грудня на засіданні виконкому Національної футбольної федерації (ФФУ) вирішать подальшу долю головного тренера збірної України Олега Блохіна, 55 років. Термін його контракту з ФФУ закінчився 1 грудня цього року. Сьогодні Блохін звітуватиме перед виконкомом за виконану роботу.

Президент ФФУ Григорій Суркіс заявив, що рішення щодо подальшої співпраці з Блохіним уже ухвалене, але оголосять його тільки на виконкомі. Сам тренер має кілька запрошень від російських та українських клубів. Найактивніше його залучав ФК "Москва" — четвертий клуб російської прем"єр-ліги. Подейкують, Блохін разом з агентом Шандором Варгою їздив до російської столиці на переговори. Однак сам тренер спростував цю інформацію.

Блохін не приховує, що хотів би продовжити роботу з національною командою. При цьому підписати контракт щонайменше на чотири роки, щоб мати можливість спокійно готувати гравців до Євро-2012. Тренер готовий внести в нову угоду пункт, згідно з яким у разі провалу збірної у відбірному турнірі Кубка світу-2010 він піде у відставку.

Блохін очолив збірну у вересні 2003 року, одразу вивів її до фінальної частини Кубка світу, де національна команда дійшла до чвертьфіналу. Але після тріумфу на Мундіалі був провал у відбірній кампанії до Євро-2008. Тоді українці втратили шанси на продовження боротьби за три тури до фінішу.

Якщо Блохін залишиться наставником збірної, то стане першим фахівцем, який керуватиме командою три відбірні цикли. Він уже зрівнявся з Йожефом Сабо, що змагався у кваліфікації Мундіалю-1998 та Євро-2000. По одному повному циклу збірною керували Валерій Лобановський (Кубок світу-2002) та Леонід Буряк (Євро-2004). А під час кваліфікації Євро-1996 Україна мала трьох тренерів: Олега Базилевича змінив Йожеф Сабо, який потім поступився місцем Анатолієві Конькову.

Зараз ви читаєте новину «Долю Блохіна у збірній вирішать сьогодні». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі