пʼятниця, 26 квітня 2013 05:00

Доля другого місця залежить від російських співаків

Точний прогноз на матч між "Шахтарем" та "Металістом", що відбудеться цієї неділі, можна буде дати, коли дізнаємося, чи прибули до Донецька артисти російської естради. Без них у цьому місті не обходиться жодне святкування. Якщо прибули — то "Шахтар" не програє і достроково здобуде титул чемпіона України. Якщо артистів немає — отже, офіційно оформити титул 28 квітня для "гірників" не принципово. Тож у "Металіста" з'являються шанси на перемогу і на те, щоб іще на тиждень гарантовано залишитися на другому місці.

Запитаєте, до чого тут артисти? Усе просто: сьогоднішній "Шахтар", граючи найсильнішим складом і на повну силу, зобов'язаний перемагати "Металіст" на своєму полі. Коли тренер донеччан раптом почне експерименти зі складом, як він це робив у матчі попереднього туру проти "Дніпра", виграш його команди у харків'ян уже не видаватиметься неминучим. Згадаймо листопад 2005 року, коли "Шахтар" Мірчі Луческу у рамках групового турніру кубку УЄФА "несподівано" програв удома бухарестському "Рапіду" під керівництвом Луческу-молодшого, давши тим самим супернику можливість вийти з групи. Тоді у Кубку УЄФА, власне, як і тепер у чемпіонаті України, донецькій команді не було куди поспішати. Із названих причин радив би стежити не стільки за тренуваннями "Шахтаря" та "Металіста", скільки за міграцією артистів російської естради, яких так любить теперішнє донецьке начальство.

Що стосується гри між "Динамо" та "Дніпром", то у цьому випадку говорити про якісь стратегічні розрахунки недоречно. Попри турнірну ситуацію, матчі між цими командами — непередбачувані. У разі перемоги "динамівців", як мені здається, ніякі артисти не допоможуть "Металісту" утриматися на другому, а то й на третьому місці. Занадто велика зараз у грі "Динамо" емоційна складова. Коли ж переможе "Дніпро", все стане ще цікавіше, і напруга у боротьбі за друге-четверте місця у чемпіонаті збережеться до кінця.

Поразка у Києві не означатиме, що "Дніпро" провалив поточний сезон. Бо у команди Хуанде Рамоса залишається ще Кубок України. Перемога над "Чорноморцем" у півфінальному матчі відкриє для дніпропетровців перспективу здобуття одразу двох трофеїв — національного Кубка, а потім і Суперкубка. Згадаймо, що після 1988-го, коли "Дніпро" вдруге і востаннє ставав чемпіоном СРСР, команда не виграла жодного трофея. Видається, що надія вперше за 25 років привезти до Дніпропетровська Кубок, а може, й два, є для "Дніпра" почеснішою та привабливішою, ніж відверто малоперспективна гонитва за місце у відборі до Ліги чемпіонів. Його сьогоднішній "Дніпро" навряд чи в змозі подолати.

Зараз ви читаєте новину «Доля другого місця залежить від російських співаків». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі