четвер, 18 грудня 2008 19:36

"Дніпро" провалив усе й уся"

Автор: фото з сімейного архіву Едмара та Галовської
  13 грудня бразильський легіонер ”Металіста” Едмар одружився з візажисткою Тетяною Галовською з Криму
13 грудня бразильський легіонер ”Металіста” Едмар одружився з візажисткою Тетяною Галовською з Криму

"Я кажу Куніцину (Сергій Куніцин, почесний голова сімферопольської "Таврії". — "ГПУ"): дайте мені рік — і я в Криму зроблю сильну команду, яка змагатиметься за четверте місце, за єврокубки", — розповідає заслужений футбольний тренер Анатолій Заяєв, 77 років. — А "Таврія" зараз майже не має нових гравців — досі грають ті, кого ще я тренував: Зборовський, Голайдо… Вони відверто втомилися від одноманітного футболу: довгі передачі, боротьба за м"яч на другому поверсі.

"ГПУ" попросила Анатолія Заяєва підбити підсумки першого кола.

— "Шахтар" невдало стартував, у команді кульгає дисципліна. Брандау взагалі незрозуміло поводиться на полі, тому й опинилися далеко від першого місця. Усе почалося ще з першого матчу, коли на виїзді програли "Львову" — відверто слабкій, не готовій до чемпіонату, до прем"єр-ліги команді. Гладкий блискуче грає через матч, через два. Нікому не вдалося замінити бразильця Матузалема. Фернандіньйо не такий, хоча в нього інколи й бувають проблиски. Але нагору "Шахтарю" вже не вибратися, про чемпіонство "гірникам" годі думати. Про друге місце — так, варто боротися за Лігу чемпіонів.

Із такими бразильцями Маркевичу третє місце гарантоване

"Металіст" фінішує у призерах?

— Так, харків"яни впевнено претендують на третє місце. У Мирона Маркевича є Коельйо, Едмар. Перший, може, трохи втомився під кінець першого кола, але працездатність у нього дивовижна. Останній найкраще зарекомендував себе в останніх матчах. Він, здається, часом не туди рветься, біжить на безнадійну справу, а виявляється, приносить три очки. Побачимо, як гратиме після одруження (минулої суботи Едмар побрався з візажисткою Тетяною Галовською із села Кленівка Сімферопольського району. — "ГПУ"). Із такими бразильцями Маркевичу третє місце гарантоване. Тим паче, що у воротах стоїть Горяїнов. Це саме той випадок, коли гравець по-справжньому розкрився після 30 років. Від його впевненості решта гравців біжать в атаку.

Хто ще змагатиметься за першу путівку в Європу?

— За четверте місце боротимуться донецький "Металург" і полтавська "Ворскла". Остання цього сезону приємно здивувала, зуміла закрити проблемне місце в атаці після відходу Кравченка. Чи заграє він у "Динамо" — велике питання. А "Металургові", який тривалий час нікому не програвав, переважно щастило на останніх хвилинах гри. Команді треба додати агресивності.

Хто найбільше розчарував?

— "Дніпро". Дніпропетровці в сезоні ганебно провалили все і вся. Тренеру Олегові Протасову не вдалося створити команду. Помітно, що молоді гравці не можуть виступати на рівні із досвідченими. Єдиний раз, коли грали на межі сил, це в нічийному матчі проти "Шахтаря". У "Дніпра" відзначив би лише Русола. Гравцеві такого рівня треба негайно шукати іншу команду, йти хоча б у "Динамо" чи "Шахтар".

Розчарував і київський "Арсенал". Окрім розмов — жодного поступу, бліда гра. Як і в "Кривбасу", запорізького "Металурга", "Карпат". Львів"яни "вистрелили" лише в Сімферополі, але тоді "Таврія" не додумалася до чогось іншого, як відкрити прохідний двір до воріт. Трохи більше, ніж "Харкову", щастило "Зорі". У луганчан з"явився Жуніор, із ним команда почала виступати з родзинкою.

"Чорноморець" цього сезону лише роздавав очки, але в одеситів не така катастрофічна ситуація, як у "Харкова", "Львова", "Арсеналу" чи "Іллічівця". Ці команди боротимуться за право залишитися у прем"єр-лізі.

Найкращі гравці сезону (за версією Анатолія Заяєва)

Воротар: Богуш ("Динамо")

Захисники: Михалик, Діакате (обидва — "Динамо"), Чигринський ("Шахтар"), Русол ("Дніпро")

Півзахисники: Коельйо, Едмар (обидва — "Металіст"), Жуніор ("Зоря"), Фернандіньйо ("Шахтар")

Нападники: Мілевський ("Динамо"), Гладкий ("Шахтар")

Тренер: Маркевич ("Металіст")

Зараз ви читаєте новину «"Дніпро" провалив усе й уся"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі