середа, 06 серпня 2008 17:34

"Дніпро" купив Калиниченка та Бєліка

Дніпропетровський "Дніпро" уклав угоди з двома новачками. Нападник Олексій Бєлік, 27 років, належав донецькому "Шахтареві", а останні півроку виступав у оренді за німецький "Бохум". Трансфер Бєліка, який підписав трирічний контракт, обійшовся дніпропетровському клубу в $5,5 млн. Півзахисник московського "Спартака" Максим Калиниченко, 29 років, прийшов із московського "Спартака". Він дістався українському клубу безкоштовно. Контракт колишній спартаківець уклав на три роки з можливістю його автоматичного продовження ще на два сезони.

— Калиниченко виступав за наш клуб вісім років і заслужив на те, щоб обирати собі нову команду як вільний агент, — каже генеральний директор "Спартака" Сергій Шавло, 51 рік. — Ми просто надішлемо до Дніпропетровська трансферний сертифікат клубу.

Сам Калиниченко пояснив причини свого переїзду до Дніпропетровська так:

— "Дніпро" вийшов на мене з конкретною пропозицією. Крім того, команда не має наміру бути вічно третьою (в останньому чемпіонаті України дніпропетровці фінішували на четвертій позиції. — "ГПУ") і хоче поборотися за золоті нагороди чемпіонату України. Дніпропетровськ зібрав кваліфікованих гравців, які мають непогане фінансування. Хоча я перейшов сюди не через гроші. Хочу грати. У "Спартаку" останнім часом такої можливості не мав. Готовий діяти на будь-якій позиції у півзахисті — вони мені добре знайомі. Хоча з тренером "Дніпра" Олегом Протасовим ще не говорив. Була розмова лише з генеральним директором клубу Андрієм Стеценком. Сім"ю з Москви перевезу обов"язково, але для цього треба буде вирішити деякі побутові питання.

"Дніпру" ще треба працювати на трансферному ринку

Наскільки необхідні "Дніпру" Бєлік та Калиниченко?

— Бєлік посилить конкуренцію в нападі, бо зараз очевидної провідної пари форвардів у команди немає, — каже "ГПУ" заслужений тренер України Сергій Морозов, 58 років. —  Протасов тасує нападаючих, експериментує не від хорошого життя. Не пішла гра в Мазілу,  Корніленко нестабільний. Бєлік може зіграти таранного форварда, йому знайомі реалії українського чемпіонату. Калиниченка беруть через його універсалізм. Але "Дніпру" все одно ще треба працювати на трансферному ринку, щоб закрити проблемні позиції в центрі оборони та на правому фланзі захисту.

8 серпня "Дніпро" в 4-му турі чемпіонату України прийматиме "Шахтар" (матч розпочнеться о 20.45, пряма трансляція на телеканалі ТЕТ). У цьому поєдинку проти свого колишнього клубу може зіграти пара форвардів "Дніпра" Бєлік — Воробей.

Зараз ви читаєте новину «"Дніпро" купив Калиниченка та Бєліка». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі