середа, 17 березня 2010 18:02

"Дніпро" хоче запросити Божовича

Автор: фото з сайта www.sports.ru
  Міодрага Божовича розглядають як одного з претендентів на посаду головного тренера збірної Росії
Міодрага Божовича розглядають як одного з претендентів на посаду головного тренера збірної Росії

Новим головним тренером дніпропетровського "Дніпра" може стати чорногорський спеціаліст Міодраг Божович, 41 рік. Тренер місяць тому залишився без роботи — торік очолював "Москву", яка припинила існування через відмову у фінансуванні.

Чорногорець — один із найцікавіших наставників у російському чемпіонаті. Після кваліфікованої роботи у пермському "Амкарі" на початку 2009 року він замінив Олега Блохіна в "Москві". Столичний клуб продав чимало виконавців, і напередодні сезону йому передрікали боротьбу за місце у прем"єр-лізі. Але команда  Божовича зуміла посісти шосте місце.

Головна риса балканського тренера — вміння знайти контакт із футболістами. Цим він відзначався у "Амкарі" та "Москві", де в гравців були проблеми з Блохіним. У Пермі чорногорець відкрив двох опорних півзахисників: Дуймовича, якого, щоправда, запримітив іще Рашид Рахімов, та Дрінчича. Їх запросили московські "Локомотив" і "Спартак". Флангові гравці Самедов та Чеснаускіс і до Божовича були на висоті, але в нього прогресували так, що перейшли до московського "Динамо", претендента на "золото". Білоруський воротар Жевнов перебрався до "Зеніта", чемпіона-2007.

Божович уміє ставити командну гру з ухилом на оборону. Залежно від ситуації діє з одним або двома форвардами.

Зараз Міодраг у Чорногорії. Він спростував інформацію про контакти з "Дніпром". Не підтвердив їх і генеральний директор дніпропетровців Андрій Стеценко.

"Дніпро" уже домовився зі Слуцьким, але того перехопив ЦСКА

Клуб тренує Володимир Безсонов. Він на початку осені 2008-го замінив Олега Протасова, отримав непогані можливості для комплектації команди, але не тільки не зміг поборотися за місце у Лізі чемпіонів, а й програє "Металісту" суперечку за третю позицію. Безсонов працює без контракту, тому звільнити його можуть будь-коли. "Дніпро" давно і наполегливо шукає російськомовного тренера.

Іще восени клуб був близьким до підписання російського фахівця Леоніда Слуцького, але попередня угода зірвалася через втручання московського ЦСКА. Армійці перехопили тренера, з яким тепер вийшли до чвертьфіналу Ліги чемпіонів.

Зараз ви читаєте новину «"Дніпро" хоче запросити Божовича». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі