понеділок, 13 липня 2009 18:30

"Динамо" вчетверте завоювало Суперкубок України

Автор: фото: УНІАН
  На матч проти полтавської ”Ворскли” тренер київського ”Динамо” Валерій Газзаєв призначив капітаном Артема Мілевського
На матч проти полтавської ”Ворскли” тренер київського ”Динамо” Валерій Газзаєв призначив капітаном Артема Мілевського

У суботу чемпіони країни столичне "Динамо" перемогли володаря Кубка — полтавську "Ворсклу". Основний час поєдинку закінчився внічию — 0:0. Додаткового часу регламент розіграшу не передбачає. У серії пенальті двічі помилилися легіонери "Ворскли": удар півзахисника Філіпа Деспотовскі парирував голкіпер Олександр Шовковський, а захисник Армен Даллку пробив у поперечину.

Матчем за Суперкубок офіційно відкрили новий сезон у вітчизняному футболі. Цей розіграш став шостим в історії трофею. Раніше матчі проходили в Одесі. 2008-го гру провели в Полтаві. Призовий фонд Суперкубка України залишився незмінним — $75 тис. Із них $50 тис. — переможцеві.

Квитки на матч коштували від 50 до 200 грн. У день гри їх можна було купити в касах стадіону "Ювілейний". Прихильників "Ворскли" на стадіоні більше. Вони займають три сектори за північними воротами. Пізніше команди там пробиватимуть пенальті. Динамівці отаборилися в одному секторі навпроти воріт.

— За нас більше вболівали, бо Полтава і Суми поряд. Нашим уболівальникам ближче було добиратися, ніж киянам, — скаже після матчу півзахисник ворсклян Денис Кулаков, 23 роки.

Сумчани підтримували "Динамо" — за киян грає їхній земляк 26-річний Олег Гусєв.

— Коли дізнався, що матч пройде в Сумах, зрадів, — каже Олег. — Сім років тому я поїхав з міста і ще не доводилось тут грати, тим більше на новому стадіоні. Атмосфера гарна, але думав, що глядачів буде більше.

У віп-ложі президент прем"єр-ліги Віталій Данилов спілкується з генеральним директором об"єднання Максимом Бондаревим. Брати Суркіси з трибуни дивляться на розминку команд. Президент "Динамо" Ігор Суркіс палить цигарку. Федерація футболу не визнає Данилова президентом ліги — минулої п"ятниці дала місяць на перереєстрацію об"єднання і проведення нових виборів.

Подивитися на потенційних збірників приїхав головний тренер національної команди України Олексій Михайличенко.

— "Ворскла" виглядала свіжішою, мала перевагу, — каже "ГПУ" заслужений тренер України Сергій Морозов, 58 років. — Динамівці спеціально не готувалися до гри, вони націлені на чемпіонат. Для полтавців, навпаки, пріоритетом був кубковий матч. Команда Павлова зіграла злагоджено. Гравці там досвідчені і давно виступають разом.

У киян через травми центральних оборонців у парі з бразильцем Бетао вийшов молодий Євген Хачеріді. А номінальний нападник Андрій Ярмоленко зіграв лівого півзахисника.

— У "Динамо" здивувала позиція Ярмоленка. Видно, що Газзаєв намагається прищепити команді "спартаківський" стиль.

У першому таймі в стійку воріт влучив Мілевський. Двічі мав забивати Нінкович. В одному з епізодів стійка врятувала "Динамо" від удару Даллку.

Газзаєв і Павлов всю гру активно підказували своїм футболістам на краю поля. Артем Мілевський вперше вивів команду на поле у ролі капітана. На цю посаду його призначив Газзаєв. За Сьоміна капітана обирали голосуванням.

— Не сприймаю Мілевського за капітана, коли на полі є Шовковський. Взагалі нікого з гравців не уявляю в цій ролі, коли ворота захищає Олександр, — говорить Морозов.

— Артем — один із лідерів "Динамо", за кілька останніх років він виріс як гравець. А з питаннями про капітанську пов"язку звертайтеся до тренера. Давайте закриємо цю тему, — каже після матчу Олександр Шовковський, 34 роки.

На 20 хв. травми зазнав півзахисник Олександр Алієв. Його замінив екс-полтавець Сергій Кравченко, 25 років.

— Дуже хотілося вийти на поле. Не тільки тому, що проти колишньої команди. Я ніколи не грав у матчі за Суперкубок, — каже Сергій. У правій руці тримає банан з апельсином. — Після матчу трохи зголоднів. Можливо, з хлопцями після приїзду в Київ кудись підемо, відсвяткуємо перемогу.

Після гри Павлов вітає Газзаєва з перемогою. На прес-конференцію наставник "Ворскли" приходить з медаллю на шиї.

Зараз ви читаєте новину «"Динамо" вчетверте завоювало Суперкубок України». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі