четвер, 18 вересня 2008 18:53

"Динамо" пропустило гол за дві хвилини до кінця матчу

Автор: Фото: Євген КОЛЕСНИК
  Капітан ”Арсеналу” захисник  Вільям Галлас (№10) протистоїть динамівському форвардові Ісмаелеві Бангура. Обидва футболісти забили по голу в зустрічі ”Динамо” — ”Арсенал”
Капітан ”Арсеналу” захисник Вільям Галлас (№10) протистоїть динамівському форвардові Ісмаелеві Бангура. Обидва футболісти забили по голу в зустрічі ”Динамо” — ”Арсенал”

"Якщо ви подивитеся уважно на повтор, побачите, що гол нам забили з офсайду, — каже президент київського "Динамо" Ігор Суркіс. — А за команду мені не соромно. Вона билася на полі. Шкода, що втратили Юссуфа. Він потягнув м"яз і вибув надовго".

17 вересня київське "Динамо" стартувало в Лізі чемпіонів. Два роки поспіль тодішня команда Анатолія Дем"яненка розпочинала турнір із поразок. Цього разу підопічні Юрія Сьоміна зіграли внічию з англійським "Арсеналом" — 1:1.

Квитки на 17-тисячний стадіон "Динамо" продали за три дні до початку поєдинку. Проте за кілька годин до матчу реалізатори пропонують перепустки по 100 та 200 грн. Найдорожчих квитків — 300-гривневих — вони не мають.

Щоб пройти на стадіон, потрібно подолати електронні турнікети. Це призводить до заторів. Арену заповнюють вщерть за 5 хв. після стартового свистка.

"Арсенал", відмовившись напередодні від тренування на "Динамо", яке дотепер не приймало матчів групового турніру Ліги чемпіонів, з"являється на розминку за 30 хв. до початку матчу. Команду веде іспанський півзахисник Фабрегас. Він аплодує сектору, де розмістилися майже 500 уболівальників "Арсеналу".

Навпроти них — фанатський сектор "Динамо". Він вивішує банер із зображенням Кубка чемпіонів та написом: "Розшукується! Живий чи мертвий!"

У складі "Динамо" немає травмованого нападаючого Артема Мілевського. Тому господарі виходять на поле з одним форвардом — Ісмаелем Бангура. Його підтримує Олександр Алієв, праворуч у півзахисті діє дебютант клубу Роман Єременко. Тренер "Арсеналу" Арсен Венгер висуває на вістря атаки Адебайора, а найперші помічники для тоголезця — Фабрегас (центр), Волкотт (праворуч) та ван Персі (ліворуч).

— "Арсенал" компактно та грамотно почав зустріч, — каже "ГПУ" заслужений тренер України Анатолій Коньков, 59 років. — Усі лінії команди працювали настільки синхронно, що в "Динамо" не було часу вільно тримати м"яч навіть на своїй половині поля. Усе треба було робити в русі. А головне — швидко думати. Команда Сьоміна виявилася не готовою до цього, тому в позиційних атаках динамівці виглядали непереконливо. Єременко затягував із рішеннями і нервував, а активному Алієву було важко й опорним допомагати, і Бангура підтримувати.

На 29-й хвилині Арсен Венгер уперше підвівся з лави запасних і почав активно жестикулювати підопічним.

— Думаю, тренер говорив про те, щоб чіткіше тримали лінію. На якийсь час "Арсенал" відмінив пресинг, стала недопрацьовувати підстраховка на флангах, чим користувалися крайні захисники киян — Бетао та Несмачний. Але в кінці тайму "Арсенал" повернув гру у своє русло й підтиснув, діючи розмашисто та в один дотик. Це призвело до стовідсоткового моменту, який змарнував Фабрегас.

У перерві тренери замін не зробили.

— Цілком логічно, — стверджує Коньков. — В "Арсеналу" і гра клеїлася, і серйозного резерву Венгер не мав. У "Динамо" можна було знімати Єременка, але Сьомін вичекав — і правильно. Роман почав діяти значно сміливіше, хоча гру інколи гальмував.

Проблеми в "Арсеналу" з"являються на лівому фланзі оборони. Спочатку проривається Єременко, б"є та влучає у штангу, а потім звідти йде подача — Санья валить Вукоевича й Бангура реалізовує пенальті.

— 1:1 — нормальний результат, — каже Коньков. — Особливо, якщо врахувати силу суперника та його тиск у першому таймі. Але за рахунку 1:0 "Динамо" вирівняло гру й було гострішим. Тому прикро було уже за такої ситуації пропускати гол за дві хвилини до кінця зустрічі.

Донецький "Шахтар" у вівторок обіграв швейцарський "Базель".

— "Шахтар" переміг без питань, — розповідає Коньков. — У центрі поля непогано спрацювалася зв"язка Гюшманн-Фернандіньйо, де чех працював на відбір, а бразилець на організацію атак. Проте гірники залишаються нестійкою командою — можуть пропустити на рівному місці, хоча, здавалося б, контролюють гру. Конкурентом за друге місце в групі "Шахтаря" буде "Спортінг". Португальців можна обіграти, але рівень надійності оборони треба підвищити.

Зараз ви читаєте новину «"Динамо" пропустило гол за дві хвилини до кінця матчу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі