четвер, 17 вересня 2009 18:11

"Динамо" перемогло чемпіона Росії

Автор: фото: УНІАН
  Бразилець Маграо (у центрі) дебютував у Лізі чемпіонів і забив переможний другий гол. Також у складі чемпіона України відзначилися Юссуф та Гусєв
Бразилець Маграо (у центрі) дебютував у Лізі чемпіонів і забив переможний другий гол. Також у складі чемпіона України відзначилися Юссуф та Гусєв

Київське "Динамо" лідирує у групі "F" Ліги чемпіонів. Минулої середи підопічні Валерія Газзаєва переграли найсильніший клуб Росії казанський "Рубін" — 3:1.

 В іншому матчі групи італійський "Інтер" та іспанська "Барселона" зіграли внічию — 0:0. "Динамо" має три очки і одноосібно очолює турнірну таблицю.  У другому турі "Динамо" гратиме в Барселоні, а "Рубін" прийме "Інтер" — ці матчі відбудуться 29 вересня, у вівторок.

Ажіотажу київський матч не викликав. Перед поєдинком можна було купити квитки нижче номіналу: 100-гривневу перепустку пропонували за 80.

Триматчева дискваліфікація основного опорника гостей — Макбета Сібаї — зняла усі питання щодо складу гостей. Він був передбачуваний на 100%. У "Динамо" не було спочатку Олега Гусєва: під час матчу у Мінську він травмував спину. Замість Гусєва справа діяв Андрій Шевченко. Юссуф перемістився в опорники, дозволивши Єрьоменку зайняти позицію правого оборонця, а центр захисту склали Хачеріді та Алмейда.

І "Динамо", і "Рубін" можна назвати тренерськими командами. Такі колективи завжди вирізняють тактичний вишкіл, компактність дій та відсутність авантюризму. Тому в першому таймі чемпіони України та Росії продемонстрували майже ідеальний з огляду тактики футбол. Обмаль зухвалих рішень, максимально жорстка опіка. М"яч подовгу не тримався у жодного з суперників, і гра була рваною.

У таких умовах майже неможливо показати себе індивідуально, і лідери команд — Мілевський, Семак, Домінгес на загальному фоні нічим не виокремлювалися.

Шевченко стелився у підкатах, але брати на себе гру йому не вдавалося

Ближче до середини першого тайму "Рубін" почав переважати. По-перше, справа активно діяв турок Караденіз. По-друге, гості, коли отримували м"яч, почали тримати його так, щоб виманити у цю зону динамівців. Зробивши це, вони різко змінювали акценти атак, переводячи їх на фланг.

Але конкретний результат дали не ці маніпуляції, а стандартні становища. Після штрафного Домінгес відкрив рахунок, і до кінця тайму "Динамо" було безпорадним у спробах відігратися. Мілевський перетримував м"яч на шкоду ударам, бракувало кмітливості в останній передачі. По-третє, кияни діяли звужено. У Шевченка не було швидкості, щоб напружувати фланг справа, а Маграо та Ярмоленко на протилежному тільки заважали один одному. Дещо випав із гри опорник Юссуф, і одному Вукоєвічу було складно протистояти Семаку та Нобоа. Кілька разів неправильно визначав ситуацію Єрьоменко, і "Рубін" проривався цим флангом. Щоправда, центральні оборонці киян діяли чітко, встигаючи страхувати фланги.

Другий тайм видався протилежним першому. Газзаєв не став поспішати із замінами, намагаючись оцінити друготаймову обстановку. Було зрозуміло, що за щільного футболу технічні, проте тонкі гравці губляться. І тому Нінковича змінює універсальніший Гіоане. Але головним став вихід Гусєва замість Ярмоленка.

Олег значно посилив гру на правому фланзі атаки, а Маграо без Ярмоленка отримав свободу дій на лівому. Кориснішим став Шевченко, який перейшов у центр, стелився в підкатах, але брати гру на себе йому так і не вдавалося.

Менш якісна лава запасних "Рубіна" не дала змоги Бердиєву гідно відповісти на ходи Газзаєва. Динамівці посилювали темп і почали швидше переходити в атаку. Мілевський значно краще і чіплявся, і тримав м"яч, ніж це було у першому таймі, хоча інколи зволікав з  ударом. Агресія киян була такою значною, що гості не могли перегрупуватися навіть на ведення контратак, зосередившись на оборонних діях. Це розв"язало руки захисникам "Динамо", які чітко відсікли Домінгеса та Бухарова від партнерів.

Відігратися "Динамо" допоміг кутовий. Урахувавши високий зріст гравців "Рубіна", Маграо подав його відносно низько: так, щоб партнер переправив м"яч далі, і це спрацювало. Варіантів ведення гри за рахунку 1:1 Бердиєв не мав — тільки оборонний, що засвідчила заміна Домінгеса на Муравського. Але перевага господарів на всіх ділянках поля стала очевидною — втомлені гості залишали вільні зони і не встигали страхувати один одного. "Динамо" забило ще два м"ячі, а біля своїх воріт суперникові не дозволило створити жодних небезпечних ситуацій.

Зараз ви читаєте новину «"Динамо" перемогло чемпіона Росії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі