четвер, 02 липня 2020 00:45

"Динамо" не провело жодної атаки, де всі гравці зіграли б в один дотик

 

Причини поганої гри "Динамо" лежать на поверхні. Клуб грає слабко тому, що в команді забагато виконавців середнього й низького рівнів.

Візьмімо напад. Найкращий нападаючий киян заледве заб'є за сезон п'ять м'ячів. Тричі — в матчі з аутсайдером. Можливо, до цього рівня дотягне Назарій Русин, але для Франа Соля й Ібрагіма Каргбо це недосяжна вершина. Не розумію, як можна вийти в стартовому складі й нічим себе не проявити. Правильніше, проявити зі знаком мінус — вразити власні ворота. Це про Каргбо. Хлопці, розсердьтеся на себе, покажіть свої козирі й таланти.

Зрештою подивіться на чернігівця Олександра Філіппова. Цей нападаючий біжить за кожним м'ячем, намагається виграти повітряну боротьбу. А головне — в нього горять очі. Хоче пробитися до збірної, бачить мету й робить усе від нього залежне для її досягнення.

Що в "Динамо" робить півзахисник Володимир Шепелєв? Програє більшість боротьби, не може зіграти комбінаційно, в один дотик. Не є помічником ні попереду, ні позаду.

Воротар Георгій Бущан пропускає такі легкі м'ячі, що в старі часи його вигнали б із команди навіть першої ліги. Як так? Ти воротар "Динамо", ну хоч кілька рятувань за матч маєш видати. А ти пропускаєш після "парашута" з кутового.

Як у "Динамо" беруть людей без швидкості?

Нападаючий "Десни" Орест Кузик за рахунку 2:1 утік від Кадірі, ніби на велосипеді об'їхав. Команда останні 45 років культивує швидкість як головний козир. І раптом її тренер випускає в основному складі у відповідальній грі спортсмена, який має швидкість слимака. Коли мене питають, чому кияни не можуть повернутися на рівень часів Валерія Лобановського, пропоную подивитися цей епізод. Схоже, в клубі не тренують швидкості мислення. "Динамо" не провело жодної атаки, де всі гравці зіграли б в один дотик.

За великим рахунком, зараз лише Віталій Буяльський відповідає рівню гравця такого клубу. Саме він і найбільше старається. Решта мають хороші контракти й не надто обтяжу­ють себе роботою.

Є питання до тренерського штабу. Як можна грати в чемпіонаті настільки тактично одноманітно?

Проти "Шахтаря" "Динамо" виходить з одним форвардом. І проти "Колоса" також. Суперники "динамівців" знають їхню тактику задовго до поєдинку. Тому тренер "Десни" Олександр Рябоконь не побоявся зіграти з двома нападаючими й довів свою правоту.

Не можу зрозуміти феномена "Динамо". Коли гравці виступають в інших клубах, на них приємно дивитися. Щойно переїхали в Київ — усе скінчилося: мотивація, гра, ставлення до футболу. Доки в "Динамо" не знайдуть рішення цієї проблеми, результатів не буде.

Футбол. Чемпіонат України 2019/2020. Прем'єр-ліга. Другий етап. Перша шістка

Результати матчів

28-го туру

"Шахтар", Донецьк — "Зоря", Луганськ — 0:0; "Десна", Чернігів — "Динамо", Київ — 3:2; "Колос", Ковалівка, Васильківський район, Київщина — "Олександрія", Кіровоградщина — 2:1

29-й тур

4 липня, субота

19:30 "Динамо" — "Шахтар" ТБ: "2+2"

5 липня, неділя

17:00 "Десна" — "Колос" ТБ: Уніан

19:30 "Зоря" — "Олександрія" ТБ: Уніан

1,5 мільйона гривень потрібно львівським "Карпатам" для трьох найближчих виїзних матчів. Їх на клубному рахунку немає. Тому ­команду можуть зняти з чемпіонату. Причина — відмова Ігоря Коломойського, який володіє 50% акцій "Карпат", фінансувати клуб.

Зараз ви читаєте новину «"Динамо" не провело жодної атаки, де всі гравці зіграли б в один дотик». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі