пʼятниця, 16 травня 2008 18:19

Дерюгіна заплатила за апеляцію 5 тисяч франків

Наприкінці квітня Міжнародна гімнастична федерація дискваліфікувала 50-річну Ірину Дерюгіну на 8 років. Головного тренера збірної України з художньої гімнастики звинуватили у впливі на перебіг змагань у незаконній формі, образі членів міжнародної федерації.

— Нині ці санкції призупинені, — розповідає "ГПУ" президент Федерації гімнастики України Віктор Корж, 50 років. — Щойно я повернувся з Лозанни, де був проведений чемпіонат Європи зі спортивної гімнастики. Ірина Дерюгіна внесла 5 тисяч франків для того, щоб її апеляцію розглянули. Винною вона себе не визнає, та й не може: жодного конкретного звинувачення їй не наведено. Їхні претензії — наслідок недосконалого статуту Міжнародної гімнастичної федерації. Думаю, федерація просто перевищила свої повноваження. Ми уже подали свої пропозиції організаційного та фінансового характеру щодо зміни статуту. Війна для нас не самоціль. Але якщо рішення не зміниться, ми подаватимемо до європейського спортивного суду в Лозанні.

Запитую, коли розглядатимуть апеляцію.

— Думаю, упродовж червня буде винесене рішення, — відповідає Віктор Корж. — 8 серпня стартує Олімпіада. До того часу маємо відновити Дерюгіну. Інакше в українки Ганни Безсонової буде мало шансів перемогти на Іграх.

Зараз ви читаєте новину «Дерюгіна заплатила за апеляцію 5 тисяч франків». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі