четвер, 20 березня 2008 18:05

Дем"яненко вражений грою київського "Динамо"

  Анатолій Дем’яненко привітав президента київського ”Динамо” Ігоря Суркіса з перемогою над ”Дніпром”
Анатолій Дем’яненко привітав президента київського ”Динамо” Ігоря Суркіса з перемогою над ”Дніпром”

Колишній головний тренер київського "Динамо" Анатолій Дем"яненко, 49 років, на початку року очолив азербайджанський "Нефтчі". Його команда у п"яти стартових матчах 2008-го здобула п"ять перемог. Самого Дем"яненка висувають на посаду головного тренера збірної Азербайджану.

Кореспондент "ГПУ" зателефонував на азербайджанський мобільний тренера.

Чим пояснити успішний старт команди під вашим керівництвом?

— Ефективно попрацювали на зборах. Навіть не чекав, що хлопці витримають мої навантаження. Програма підготовки "Нефтчі" була такою ж, як і у київському "Динамо". Скоригував її тільки з огляду на те, що вроджено технічні азербайджанці більше люблять працювати з м"ячем.

Від лідера чемпіонату бакинського "Олімпіка" ваша команда відстає на 4 очки. Наскільки реально стати чемпіоном?

— Вважаю, реально. По-перше, до кінця чемпіонату залишається достатньо — десять турів. По-друге, є ще очна зустріч. У першому колі "Нефтчі" зіграв із "Олімпіком" 0:0. Спробуємо перемогти у другому. А взагалі, я б не йшов до "Нефтчі", якби не ставив завдання завоювати перше місце в чемпіонаті. Звик бути максималістом. І команда нормально сприйняла мої завдання.

У "Динамо" вам важко було поставити на місце легіонерів. Як із цим у "Нефтчі"?

— Проблем з іноземцями жодних. Вони менше тут розбещені грошима, ніж київські.

А з керівництвом клубу є непорозуміння? У вашого попередника Властіміла Петржели були...

— Я маю трикімнатну квартиру в центрі Баку. 20 хвилин до стадіону, куди мене доставляє водій на службовій машині. У мою роботу не втручаються. Тож які можуть бути причини для невдоволення? А те, що було з попередником, мене не стосується.

Яке місце посіло б "Нефтчі" у вищій лізі чемпіонату України?

— Думаю, моя нинішня команда в десятці була б.

У чемпіонаті України "Нефтчі" був би в десятці

Колишній президент "Нефтчі" Ровнаг Абдуллаєв очолив Федерацію футболу Азербайджану. Подейкують, він запропонує вам поєднати посади тренера "Нефтчі" та національної команди. Це правда?

— Розмови ведуться, але до мене конкретно не звертався. Думаю, все походить від того, що у "Нефтчі" грають сім кандидатів до збірної Азербайджану. Клуб має статус базового для національної команди. Тоді моє суміщення може бути цілком природним. Я готовий попрацювати на рівні збірних, але нічого конкретизувати не можу, бо відповідної пропозиції немає.

Яким чином стежите за виступами київського "Динамо"?

— Маю супутникову антену, по російському телебаченню дивлюся матчі команди Юрія Сьоміна. Захоплений грою киян у Дніпропетровську — мобільно, тактично грамотно та ефективно. Недавно зідзвонювався з Ігорем Суркісом, вітав його з перемогою.

Як поставилися до переходу Сергія Реброва в "Рубін"?

— Нормально. Він професіонал, який знає, що йому робити. А як зреагували на перехід київські вболівальники?

Нині вони активно обговорюють тему суддівства в матчах "Динамо". У матчі з  "Металургом" арбітр помилково вилучив запорожця, а у Львові не показав другого попередження Несмачному.

— А, це вічна тема. Можна подумати, судді ніколи не помилялися на користь суперників "Динамо".

"Нефтчі" грає на головному стадіоні країни, який названий іменем Тофіка Бахрамова. 30-тисячна арена, за словами Дем"яненка, заповнюється на четверту частину — домашні матчі "Нефтчі" дивляться в середньому 8 тис. людей.

— Кліматичні умови дозволяють Азербайджану проводити матчі навіть узимку. Тільки якість полів тут низька, — зауважує Анатолій Васильович.

Подейкують, у "Нефтчі" він отримує більше, ніж у "Динамо". Запитую щодо співвідношення цін у Києві та Баку.

— Воно приблизно рівне. Баку взагалі швидко розростається. Через два-три роки місто не поступатиметься найкращим у Європі, — переконаний співрозмовник.

21–22 березня у Дем"яненка вихідні. Їх тренер "Нефтчі" проведе в Києві.

Зараз ви читаєте новину «Дем"яненко вражений грою київського "Динамо"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі