неділя, 04 березня 2007 16:28

Деметрадзе втомився від Жуковської

У п"ятницю Печерський суд міста Київ розглядав позов гравця донецького "Металурга" Георгія Деметрадзе, 30 років, проти Федерації футболу України та Професіональної футбольної ліги. Як громадянин Грузії Деметрадзе вимагає скасувати ліміт на легіонерів. Сам футболіст сидить на засіданні поміж своїх представників — Андрія Федура та Костянтина Коломойця. Ті постійно нашіптують йому відповіді на запитання та штовхають у бік, коли потрібно вставати при появі суду.

На початку засідання адвокат ФФУ Ольга Жуковська озвучує клопотання, в якому вимагає відмінити засідання через відсутність предмету позову. Оскільки в Конституції не існує такого права, як грати у футбол, то немає і сенсу продовжувати суд, вважає вона. Крім того, Жуковська називає позов Деметрадзе таким, що шкодить національним інтересам України. Під час перерви, яку взяв суд, адвокат Федур голосно жартує:

— Його зараз, як Затуліна, ще визнають персоною нон-грата.

Суддя Ірина Литвинова клопотання Жуковської відхиляє.

Представники Деметрадзе заявляють, що той погано володіє російською та українською мовами. Тому вони говоритимуть замість нього. Проте відповідати на запитання Деметрадзе має сам. Їх ставлять російською.

— Коли у вас виникло відчуття, що вас дискримінують? — починає Жуковська.

У нас в Грузії ні одін тамада так много нє разговаріваєт

Деметрадзе відповідає, що не пам"ятає. Адвокат наполягає.

— Кагда-кагда? Кагда спать лажілся, пєрєд сном. Я сни нє запомінаю, — спалахує Деметрадзе.

Жуковська цікавиться, чи радився футболіст із президентом "Металурга" Дмитром Селюком. Деметрадзе розгублено озирається на своїх помічників. Ті ствердно кивають головами.

— Да, гаварілі нємного.

Представники ФФУ надають суду статистику всіх матчів Деметрадзе. Виявляється, що він неодноразово не грав тоді, коли на полі в "Металурга" було менше восьми легіонерів. Форвард пояснює це тактичними планами тренера. Потім каже, що йому обмеження на легіонерів заважають, навіть коли він виходить на поле.

— Да, мєшаєт, — твердить Георгій. А потім розгублено додає: — Что, чушь нєсу?

Ще після кількох запитань Деметрадзе переходить на крик:

— Что вам аб"яснять? Ви жє жєнщіна!

— Деметрадзе, припиніть образи, — відповідає Жуковська.

— Гражданочка, — перебиває її Георгій. — Что ви понімаєтє в футболє? Ви знаєтє, что такоє афсайд?

З"ясовується, що в контракті Деметрадзе є пункт, за яким він зобов"язується знати і дотримуватися регламенту ПФЛ. Пояснити цю ситуацію футболіст не може:

— Нє могу отвєтіть. Так і запішітє. А кантракт я нє нарушаю.

До обговорення за процедурою долучаються захисники Деметрадзе, і той відтоді сидить мовчки. Суперечки тривають чотири години. Після цього суддя оголошує перерву до понеділка. Слухання розпочнуть о 9.30. Виходячи із зали суду, Деметрадзе каже про адвоката Жуковську:

— Ета гражданочка вимативаєт больше, чєм футбол. У нас в Грузїї ні одін тамада так много нє разговаріваєт, как она.

Зараз ви читаєте новину «Деметрадзе втомився від Жуковської». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі