четвер, 03 червня 2021 07:15

"Челсі" виграв Лігу чемпіонів

Автор: REUTERS
  Футболісти англійського ”Челсі” радіють після перемоги у фінальному матчі Ліги чемпіонів. Виграли у ”Манчестер Сіті” — 1:0. Кубок тримають капітан команди Сесар Аспілікуєта та Антоніо Рюдігер
Футболісти англійського ”Челсі” радіють після перемоги у фінальному матчі Ліги чемпіонів. Виграли у ”Манчестер Сіті” — 1:0. Кубок тримають капітан команди Сесар Аспілікуєта та Антоніо Рюдігер

Англійський "Челсі" переміг земляків з "Манчестер Сіті" у фінальному матчі Ліги чемпіонів — 1:0. Переможний м'яч забив півзахисник лондонців 21-річний Кай Гавертц на 42-й хв. Українець Олександр Зінченко відіграв за "Сіті" весь матч на позиції лівого захисника.

— Тренер "Манчестер Сіті" Хосеп Ґвардіола заплутався у власних ідеях, — каже футбольний експерт Всеволод Кевлич, 51 рік. — Він не поставив до стартового складу жодного чистого опорника — ані Родрі, ані Фернандіньйо. "Челсі" використав порожнечу в опорній зоні "Сіті", створюючи моменти біля воріт Едерсона.

Лондонці швидко вирішували завдання — переміщення м'яча та гравців. Тімо Вернер міг забити тричі в першому таймі.

Наставник "Челсі" прорахував усе, що може бути на полі. Його команда грала максимально просто та різко — в цьому секрет успіху столичної команди. Те, чого боявся Ґвардіола — легкості та куражу суперника — стало вирішальним у фіналі.

Півзахисник "Челсі" Н'Ґоло Канте заслужено став найкращим гравцем матчу. На нього несправедливо мало звертають увагу. Француз покриває великий об'єм поля, точний у відборі, мало фолить. Цьому неможливо протидіяти. Виходячи із вимог до сьогоднішнього півзахисника, Канте близький до ідеалу для команди, яка намагається створювати моменти сама.

Кевін де Брейне найкраще грає на звичній позиції — атакувального півзахисника. Поставивши суперзірку фальшивим форвардом, тренер заплутав бельгійця.

У випадку із єдиним голом у матчі Джон Стоунз не дотримав лінію офсайду. Воротар Едерсон зіграв невдало: вийшов за межі штрафного, втрачаючи можливість грати руками. Припускаю, він сказав, що гратиме цей м'яч. Помилка позиційна: зміщення флангового захисника в середину оборони та неузгодженість центрбеків. Звинувачувати тільки Олександра Зінченка точно не варто.

"Челсі" вдруге в історії став найкращою командою Європи. Вперше це трапилося 2012-го. Обидва рази команда змінювала тренерів по ходу сезону.

Зараз ви читаєте новину «"Челсі" виграв Лігу чемпіонів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі