вівторок, 02 липня 2013 06:08

Бразилія обіграла Іспанію — 3:0

Збірна Бразилії перервала 29-матчеву безпрограшну серію Іспанії. У фіналі Кубка конфедерацій господарі перемогли 3:0. Дублем відзначився Фред. Іще один м'яч на рахунку Неймара.

Іспанія грала в меншості. На 68-й хв. Піке дістав червону картку. Бразильці здобули Кубок конфедерацій утретє поспіль і вчетверте за історію турніру.

— У фіналі ми побачили сильну збірну Бразилії, — оцінює гру колишній гравець національної команди України Сергій Нагорняк, 41 рік. — Іспанці втомилися стільки років перебувати на вершині. Але я не робив би сенсації з цього результату. Через рік на Кубку світу-2014 обидві збірні будуть інші.

Перед будь-яким мундіалем бразильці є фаворитами. Тим більше вони будуть у себе вдома. Проти Іспанії справді видали якісну гру. Але у матчі з Уругваєм господарі видавалися непереконливими.

3:0 — впевнений рахунок, але більше користі з нього мають іспанці. Це болючий удар по їхньому самолюбству. Тепер вони будуть зліші, зі шкури пнутимуться, аби довести випадковість поразки на "Маракані".

Касільяс не мав ігрової практики у "Реалі", але Вісенте дель Боске його підтримав і поставив в основний склад. Я не хотів би звинувачувати його у пропущених голах. Так склалося. Кубок конфедерацій — товариські матчі з підвищеною відповідальністю. Щоправда, якби перед поєдинком хтось сказав, що Бразилія переможе Іспанію 3:0, я не повірив би.

У матчі за третє місце знекровлена травмами Італія обіграла Уругвай у серії пенальті — 3:2. Її голкіпер Джанлуїджі Буффон відбив три пенальті.

— Італійці стали для мене одкровенням, — продовжує Сергій Нагорняк. — Вони показали, що з іспанцями можна грати. Перевершили суперника за моментами, але програли півфінал у серії пенальті. Через рік вони будуть серед фаворитів на Кубку світу.

Неймара визнали найкращим гравцем фіналу і всього турніру.

— Новачок "Барселони" був мотивований. Гол у ворота Касільяса і добра гра тільки підкріплять його авторитет в Іспанії. Відіграв він непогано, але зловживав симуляціями.

Зараз ви читаєте новину «Бразилія обіграла Іспанію — 3:0». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі