вівторок, 11 жовтня 2011 00:15

"Болгари були ніякими"

Автор: фото: Reuters/GLEB GARANICH
  Захисник збірної України Богдан Бутко бореться за м’яч з болгарином Хрісто Златінскі під час товариського поєдинку у Києві
Захисник збірної України Богдан Бутко бореться за м’яч з болгарином Хрісто Златінскі під час товариського поєдинку у Києві

7 жовтня збірна України з футболу в товариському поєдинку обіграла Болгарію — 3:0. Для "ГПУ" поєдинок коментує колишній нападаючий київського "Динамо" Віктор Хлус, 53 роки.

Збірна Олега Блохіна до п'ятничної гри поступилася в чотирьох поєдинках поспіль. Перемога над Болгарією — свідчення того, що попередні поразки були несправедливими чи просто суперник виявився слабкий?

— Другий фактор. Болгари були ніякі. Таке враження, що вони недоїли перед грою. М'яч нормально зупинити не могли. Ця команда втратила шанси на Євро-2012, посідає останнє місце у відбірній групі, німецький тренер Лотар Маттеус пішов, повноцінного наступника ще не призначили. Коротше, футбольна Болгарія живе в епоху змін. Звідси й такий фінал. Наші, зрозуміло, хотіли реабілітуватися. Із точки зору результату, це вдалося. Але зустрічі з такими слабкими суперниками не можуть реально виявити потенціал. Тому такі перемоги не потрібні.

У збірній дебютував Денис Гармаш. Як вам його дії?

— Не випав із гри — це головне. В опорній зоні наші з оборонними функціями впоралися чудово, але в атаку м'яч діставався через фланги. Це можна було б робити і швидше, але Олег Гусєв тільки відновився після травми, тому ще не набув оптимальних кондицій.

Ще один дебютант — Євген Селін — забив гол уже на 7-й хвилині.

— Психологічно для нього це добре. Євген Селін і Богдан Бутко виконували роль крайніх захисників. Олег Блохін обрав варіант 1–4–4–2, за якого на флангах були по двоє українських гравців. Цим ходом остаточно знешкодили болгар в атаці, але й наші оборонці часто вперед не йшли, зосередившись на основних обов'язках.

Як проявили себе футболісти, що вийшли на заміну?

— Євген Коноплянка намагався постійно "запалювати" лівий фланг, зробив результативну передачу. Євген Селезньов не завжди встигав читати матч. Інші відіграли непомітно.

Що вам не сподобалося у грі української команди?

— Я розумію проблеми Олега Блохіна з вибором гравців, але не бачу, що наш тренер намагається вибудувати.

Чого чекаєте від матчу в Естонії?

— Суперник не такий слабкий як колись — це точно. Може навіть потрапити до раунду плей-оф і поборотися за путівку на Євро-2012. Єдине, що погано — матч відбудеться на виїзді. Вважаю, у рамках підготовки до домашнього турніру нам треба грати в себе.

Футбол. Товариський матч. Національні команди

Україна — Болгарія — 3:0 (2:0)

7 жовтня. Київ. Стадіон "Динамо" ім. Валерія Лобановського. 10 тис. глядачів. +15°С

Суддя: чех Павел Краловець

Україна: Шовковський, Бутко (Федецький, 81), Чигринський, Михалик, Селін, Тимощук, Гармаш (Ротань, 46), Гусєв (Коноплянка, 46), Ярмоленко (Назаренко, 85), Мілевський (Алієв, 65), Шевченко-к (Селезньов, 53). Тренер: Олег Блохін

Голи: Селін (7), Шевченко (38), Ярмоленко (82)

Наступний матч

11 жовтня, вівторок

Естонія–Україна, Таллінн

ТБ: "Інтер", 20.45

 

У молодіжки провалився центр захисту

Молодіжна збірна України, серед 21-річних, зіграла внічию виїзний відбірний матч Євро-2013 проти Мальти — 2:2. Підопічні Павла Яковенка двічі вели в рахунку після влучних ударів Романа Безуса, але провали в центрі захисту дозволили супернику здобути очко. Останній гол ми пропустили на 94-й хвилині, повністю контролюючи хід гри у другому таймі.

Після двох матчів у нашої молодіжки одне очко — місяць тому українці програли 0:2 у Словенії. Наступні поєдинки команда Павла Яковенка проведе в листопаді вдома: 11-го — проти Фінляндії, а 15-го — проти Литви.

 

Зараз ви читаєте новину «"Болгари були ніякими"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі