пʼятниця, 05 жовтня 2012 07:00

Блохін стартував із перемоги

Українські клуби цього тижня успішно виступили в Лізі чемпіонів. Донецький "Шахтар" на виїзді зіграв унічию з італійським "Ювентусом" (1:1), а київське "Динамо" перемогло одноклубників Загреба на домашній арені — 2:0.

Це перша перемога киян у груповому турнірі за три останні роки. Здобута вона під керівництвом тренера-дебютанта Ліги чемпіонів, Олега Блохіна.

Основні моменти в матчах за участі "Динамо" й "Шахтаря"

1. Флангова гра "Динамо"

Блохін повернувся до старого "динамівського" стилю — гра флангами. Команда має для цього повний комплект виконавців. В обороні — Сілва і Тайво. Вище за захисників розташовуються Гусєв та Ярмоленко. Обидва голи кияни забили після навісних передач із флангів.

2. Вукоєвич виправдав довіру

Хорватський півзахисник — лідер "Динамо" за першого приходу Сьоміна. Останнім часом Юрій Павлович розчарувався у Вукоєвичі і залишав його на лаві запасних. Шанси хорвата на основний склад за Блохіна видавалися невеликими — у "Динамо" є Гармаш, один з улюбленців нового головного тренера. Але дискваліфікація на три матчі в чемпіонаті та Кубку України і відсутність у нього ігрової практики очевидно вплинула на рішення Блохіна поставити Вукоєвича. Хорват віддячив гольовою передачею на Гусєва, але не це головне. Все-таки великих звершень у конструктивних діях ніхто від Огнена не вимагав. Блохін просив максимально пресингувати. І в цьому Вукоєвич став головною фігурою. Він постійно намагався "кусати" опонентів на будь-якій ділянці поля. Кияни не готові пресингувати всі 90 хвилин. Програма літньої підготовки за Сьоміна цього не передбачувала. Але для суперника рівня загребського "Динамо" вистачило і тих фрагментів щільної гри. Запресингувавши суперника, "Динамо" забило обидва голи.

3. Проблеми з організацією оборони

Кияни не завжди дотримувалися правильної лінії, захищаючись. Це дозволяло супернику грати різко вперед, навіть виходити з Шовковським один на один за рахунку — 2:0. Лідера оборони не було у Сьоміна, немає його й у Блохіна: ані Хачеріді, ані Михалик до цієї ролі не дотягують.

4. Тактична грамотна гра "Шахтаря"

Команда Мірчі Луческу не поступилася в організації гри найсильнішій команді італійської серії "А" — чемпіонату, де тактиці приділяють велику увагу.

5. Лідери "гірників" показали себе в Європі

Півзахисники "Шахтаря" Фернандіньйо, Вілліан та Мхітарян грою в Турині довели, що заслужено перебувають під прицілом міцних європейських команд. Індивідуально вони були не гірші за футболістів "Ювентуса"

6. Донеччани заслуговували на перемогу

Гра в Турині та кількість гольових моментів, що створив "Шахтар", дозволяли їм розраховувати на три очки. Одне очко скоріше здобув "Ювентус", ніж команда Луческу.

7. Ускладнена турнірна ситуація "Динамо"

Португальський "Порту" переміг французький "Парі Сен-Жермен" на своєму полі. Піренейці довели, що можуть грати і без проданого до "Зеніта" форварда Халка. "Порту" вийшов у лідери групи, має суттєву, на такій короткій дистанції, перевагу над "Динамо". Програш "Парі Сен-Жермена" похитнув позиції французького клубу як фаворита групи. Осічка тепер не дозволить парижанам вийти на матч п'ятого туру в Києві другим складом і грати абияк.

Футбол. Ліга чемпіонів 2012/13. Груповий турнір

Другий тур

Група "А"

"Динамо" (Київ, Україна) — "Динамо" (Загреб, Хорватія) — 2:0 (2:0)

4 жовтня. Київ. НСК "Олімпійський". 63 тис. глядачів, розрахований на 70 тис. +17°С.

Суддя: Мартін Аткінсон (Англія)

"Динамо" К: Шовковський-к — Даніло Сілва, Хачеріді, Михалик, Тайво — Велозу, Вукоєвич — Ярмоленко (Мехмеді, 80), Кранчар (Гармаш, 46), Гусєв (Раффаель, 82) — Ідеє. Тренер: Олег Блохін

"Динамо" З: Келава — Віда, Шимунич-к, Тонел, Пиварич — Калельо (Рукавина, 58), Адемі — Брозович, Ковачич, Саммір (Карраско, 78) — Бечирай (Чоп, 46). Тренер: Анте Чачич

Голи: Гусєв (3), Пиварич (33, у свої ворота)

Попередження: Тонел (7), Гармаш (51), Вукоєвич (76)

"Порту" (Португалія) — "Парі Сен-Жермен" (Париж, Франція) — 1:0

Турнірна таблиця:

Третій тур

24 жовтня, середа

"Порту" — "Динамо" К

"Динамо" З — "Парі Сен-Жермен"

Група "Е"

"Ювентус" (Турин, Італія) — "Шахтар" (Донецьк, Україна) — 1:1 (1:1)

2 жовтня. Турин. Стадіон "Ювентус". 25 599 глядачів (розрахований на 41 000). 17°С.

Суддя: Бас Нейхейс (Нідерланди)

"Ювентус": Буффон-к — Барцальї, Бонуччі, К'єлліні — Пірло, Маркізіо, Відаль, Ліхтштайнер, Асамоа — Вучинич (Джовінко, 58), Матрі (Квальярелла, 65)

Тренер: Антоніо Конте

"Шахтар": П'ятов — Срна-к, Ракицький, Кучер, Рац — Гюбшманн, Фернандіньйо — Вілліан, Мхітарян, Алекс Тейшейра (Ілсіньйо, 83) — Луїс Адріано. Тренер: Мірча Луческу (Румунія)

Голи: Алекс Тейшейра (23), Бонуччі (25)

Попередження: Ліхтштайнер (43), К'єлліні (72), Гюбшманн (76), Ілсіньйо (90+1)

"Норшелланд" (Фарум, Данія) — "Челсі" (Лондон, Англія) — 0:4

Турнірна таблиця:

Третій тур

23 жовтня, вівторок

"Шахтар" — "Челсі"

"Норшелланд" — "Ювентус"

 

Зараз ви читаєте новину «Блохін стартував із перемоги». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі