понеділок, 19 листопада 2007 16:08

"Блохін сам розклеїв команду, а нині намагається її зібрати"

Автор: фото: Reuters/Ints Kalnins
  Гравці збірної України під час виконання національного гімну перед матчем у Каунасі
Гравці збірної України під час виконання національного гімну перед матчем у Каунасі

У відбірному циклі до Євро-2008 футбольна збірна України провалила виїзні поєдинки. У гостях підопічні Олега Блохіна здобули лише одну перемогу — на Фарерських островах. Унічию закінчили матч у Тбілісі проти Грузії. Інші чотири поєдинки програли. Останній — у суботу, збірній Литві.

Блохін напередодні вояжу до Каунаса зізнався, що боїться двох речей. По-перше, жодних стимулів, навіть фінансових, його команда в каунаському поєдинку не мала. По-друге, травми "викосили" захисну ланку збірної — поза грою залишилися Несмачний, Кучер, Русол, довго не грав Федоров. Тому центральну лінію оборони сформували Ващук та Чигринський, які до цього не грали разом.

— Перший гол ми пропустили через неузгодженість нашого центру оборони, — вважає заслужений тренер України Анатолій Заяєв, 76 років. — Ішла проста передача з флангу, Ващук помилився позиційно, а Чигринський невдало вибив м"яча. Думаю, на якості його гри позначається те, що Блохін та Михайличенко ніяк не можуть поділити між собою захисника. Чигринського то до національної збірної викликають, то до молодіжної. А знайти себе він не може.

За словами експерта, головна проблема збірної України — в її тренерові:

— Блохін сам "розклеїв" збірну — жарти різні, розмови ні про що, — а тепер намагається її зібрати. Залишати свою посаду Олегові не варто. А вивітрити з голови ейфорію після виходу до чвертьфіналу торішнього Мундіалю — необхідно. Кажуть, що ми не мали мотивації на матч у Каунасі. Можливо. Тоді нам треба повчитися в Ізраїлю, який на матч проти росіян вийшов теж без турнірних завдань.

Чигринський грає слабко, бо його ніяк не можуть "поділити"

Заяєв стримано оцінив гру збірної Литви:

— Я розумію, програли — якби ще щось суперник там показав. Але після першого гола прибалтам достатньо було зіграти тільки в обороні. Наші не мали належних швидкостей. Відповідно, комбінації максимально спрощувалися. Можливо, важке поле перешкодило розбігатися. Задом, тобто спиною до своїх воріт, ми не вміємо бігати взагалі. А деякі команди швидше бігають саме так, аніж ми — класично.

Завтрашній матч проти Франції нічого не вирішуватиме для обох команд.

— Якість гри залежатиме від стану газону на "Олімпійському". Точно знаю, що Україна зіграє першим номером, — зауважує експерт.

Сам Блохін поразку в Каунасі назвав нелогічною:

— "Привозимо" собі голи самі. А претензій до самовідданості гравців у мене немає. Помилки бувають. Тим паче на такому полі. Гра проти Франції товариською для мене не буде. Треба пам"ятати про престиж. Хоча проблем додалося — втратили Шовковського. Голкіпер ушкодив гомілку (він вибув принаймні на два тижні. — "ГПУ").




Футбол. Чемпіонат Європи-2008. Відбірний турнір. Група 2


Литва — Україна — 2:0 (1:0).


17 листопада. Каунас. Стадіон "Даріус і Ґіренас". 3000 глядачів (розрахований на 8500). П"ять градусів морозу.

Суддя: Д. Малколм (Північна Ірландія).

Литва: Карчемарскас, Клімавічус, Жвіргждаускас, Паулаускас, Скерла, Дедура, Савенас, Станкявічус, Папецкіс (Морін, 17), Данілявічус (Велічка, 17), Янкаускас (Калонас, 90).

Тренер: Альгімантас Любінскас.

Україна: Шовковський (П"ятов, 44), Єзерський, Чигринський, Ващук, Гай, Тимощук, Шелаєв (Назаренко, 72), Ротань, Гусєв, Воронін (Мілевський, 69), Шевченко.

Тренер: Олег Блохін.

Голи: Савенас (41), Данілявічус (67).

Попередження: Клімавічус (66), Данілявічус (74), Шевченко (81).


Шотландія — Італія — 1:2


Турнірна таблиця:


   І В  Н  П  М  О 
 1. Італія  11  8  2  1  19–8  26
 2. Франція  11  8  1  2  23–3  25
 3. Шотландія  12  8  0  4  21–11  24
 4. Україна  11  5  1  5  16–14  16
 5. Литва  11  4  1  6  9–13  13
 6. Грузія  11  3  1  7  16–17  10
 7. Фарери  11  0  11  3–40  0


Заключні матчі:

21 листопада (середа)

Україна — Франція (21.30. Київ, НСК "Олімпійський", пряма трансляція — УТ-1)

Італія — Фарери

Грузія — Литва

Зараз ви читаєте новину «"Блохін сам розклеїв команду, а нині намагається її зібрати"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі