пʼятниця, 25 січня 2013 00:15

Блохін копіює Лобановського

Автор: фото з сайта www.fcdynamo.kiev.ua
  За перехід Домагоя Віди (у світлій формі) кияни заплатили загребському ”Динамо” 4,5 мільйона євро
За перехід Домагоя Віди (у світлій формі) кияни заплатили загребському ”Динамо” 4,5 мільйона євро

Київське "Динамо" провело три контрольні матчі на першому зборі в Іспанії. Підопічні Олега Блохіна поступилися угорському "Ференцварошу" 2:3 та румунській "Стяуа" 0:2. У середу віце-чемпіон України обіграв швейцарський "Базель 1:0.  26 січня кияни зіграють зі ще одним швейцарським клубом — "Люцерном".

Найкращі футболісти "Динамо"

1. Роман Безус

Добре зіграв проти "Стяуа" на позиції відтягнутого форварда. Непогано комбінував, рухався, працював у відборі.

2. Євген Хачеріді

На нього Блохін робитиме ставку як на лідера оборони. Виходив на поле у всіх контрольних поєдинках. Став швидшим. Бракує чіткого першого паса — це проблема всіх оборонців "Динамо".

3. Ніко Кранчар

Візуально враження таке, що скинув вагу. Відповідно — зробився мобільніший. Забив єдиний гол у ворота "Базеля". Здатний стати головною фігурою команди на підступах до штрафного майданчика суперника.

Найгірші футболісти "Динамо"

1. Домагой Віда

Провалив два матчі. Тому проти "Базеля" навіть не вийшов. Помиляється у простих ситуаціях, це обертається небезпечними моментами поблизу воріт киян. Невміло веде повітряну боротьбу. Жахлива гра Віди, якого брали на місце центрального захисника, змусила керівництво клубу прискорити пошуки ще одного футболіста на цю позицію. Претенденти грають в Італії: Андреас Гранквіст у "Дженоа", Ніколас Споллі в "Катанії", Нету — в "Сієні".

2. Сергій Люлька

Вихованець клубу мав створити конкуренцію Даніло Сілві на позиції правого захисника. Поки що непереконливий, тому бразилець залишається безальтернативним варіантом.

3. Тає Тайво

Манера гри потужного, здатного підтримати флангову атаку нігерійця підходить Блохіну. Але Тайво часто помиляється і втрачає позицію. Так було восени, немає змін на краще і зараз. Новачок Євген Селін грає надійніше.

Ставка Блохіна

На зборі в Іспанії головний тренер "Динамо" практикував триразові щоденні тренування. Логіка зрозуміла: наставник робить ставку на високу фізичну готовність гравців. Це відповідає найкращим традиціям команд Валерія Лобановського. У теперішньому клубі немає футболістів із високою індивідуальною майстерністю, тому треба мати інші "козирі". Відповідно — гра "динамівців" буде неестетичною, зате інтенсивною. За умови, що штабу Блохіна вдасться точно розрахувати навантаження і порозумітися з гравцями. Тобто — уникнути помилок Валерія Газзаєва.

Зараз ви читаєте новину «Блохін копіює Лобановського». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі