вівторок, 29 вересня 2009 17:16

Бистров реабілітувався

Півзахисник "Зеніту" Володимир Бистров минулої суботи забив гол у ворота ЦСКА. І цим остаточно реабілітував себе в очах пітерського вболівальника. Не тому, що м"яч армійцям вийшов красивий, розкреслений індивідуальним почерком. Просто футболіст провів чотири матчі після повернення й постійно забивав ключові голи.

Бистрову не могли пробачити перехід із "Зеніту" до "Спартака" 2005-го. Москвичі заплатили 4 млн євро, а футболіст залишив рідне місто через небажання тодішнього тренера пітерців Властиміла Петржели бачити півзахисника у складі своєї команди. У Володимира не було вибору: якщо хотів грати, мусив пристати на пропозицію Леоніда Федуна та Олександра Старкова. Проте Бистров припустився помилки далі: після одного із забитих м"ячів він поцілував спартаківський ромбик і розлютив фанатів "Зеніту" так, як Шевченко — тифозі "Мілана", коли притулився вустами до футболки "Челсі".

Тоді, 2005-го, Бистрову був 21 рік. За чотири роки футболіст став поміркованішим. Він утратив місце в національній команді, але зараз проводить такий сезон, що можна й не думати, кого ставити на місце правого півзахисника. Після пітерського матчу з Ліхтенштейном до Бистрова на поле вибіг фан і жбурнув в обличчя спартаківською футболкою. У Володимира — жодних емоцій. Він не розмінювався. Він відповів на полі грою. І перетворив вимогливих пітерських уболівальників із ворогів принаймні на нейтральних спостерігачів.

Поцілував спартаківський ромбик і розлютив фанатів, як Шевченко

Владислав Ващук залишив київське "Динамо" наприкінці 2002-го. Він перейшов до табору найлютішого, хоч і не найсучаснішого, ворога, "Спартака". Сам — без волі на те тренера. Кинув тінь на репутацію клубу, почавши твердити про фальшивий контракт.

Ващук повернувся менш ніж за три роки. Але прощення у київського прихильника не заслужив, хоча й не цілував спартаківської майки. 30-річний на час повернення Ващук так і не подорослішав настільки, аби пройнятися реакцією справжніх фанатів "Динамо" на його крок. Замість щирого вибачення він почав дратувати київського вболівальника, щиро дивуючись — ну, перейшов до "Спартака", і що такого?

Думаю, що й динамівського захисника могли б пробачити. Якби корінний киянин Ващук після повернення грав так, як корінний пітерець Бистров.

Зараз ви читаєте новину «Бистров реабілітувався». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі